Hem / För föreningar / Återstartsstöd – föreningar och distrikt

Återstartsstöd – föreningar och distrikt

Svensk Curling kommer att stötta föreningar och distrikt med medel gällande att återrekrytera och nyrekrytera curlare även under vårterminen. 

Precis som i höstas gäller att en förening kan få maximalt 30 000 kronor i stöd. Stödet kan fördelas på olika saker. 

Det finns vissa förändringar i paketen så läs dem noga innan ni ansöker.  

Ansökan

Ansökan är öppen till och med den 30 januari. Vi förbereder oss för att arbeta snabbt och kunna ge besked på ansökningarna innan den 3 februari. 

Förbundets kampanj

Svenska Curlingförbundet har publicerat nytt marknadsföringsmaterial till nationella rekryterings- kampanjer.

Det är affischer och bilder som är anpassade för sociala media och är kan anpassas för olika platser och olika föreningar. Kampanjen i sociala medier kommer att kompletteras med tre olika reklamfilmer som anpassas efter våra olika målgrupper.

Vad kan ni söka för?

Ni kan söka för aktiviteter som ger er en kvalititativ verksamhet där era befintliga medlemmar väljer att stanna. Ni kan också söka för att rekrytera fler curlare till er eller era föreningar. 

Det är viktigt att ni tänker igenom era aktiviteter så att ni får långsiktiga resultat i er förening. 

Förutsättningar för godkänd ansökan

För att pengarna ska bidra till fler curlare som stannar i förening, vill vi se att den organisation som söker, har en plan för följande:

• En plan för hur föreningen/distriktet ska ta hand om de som provar curling. Till exempel, ser vi ett behov av att utveckla sättet vi spelar curling på i förening och det behöver finnas en tydlig plan för medlemskap till era nya curlare.

Curlare behöver ges möjlighet till utveckling och att kunna träna/spela på egna villkor i fler former än lag om fyra i klubbens seriespel.

Vilka vägar in finns i er förening och vilka aktiviteter kan ni erbjuda som kommer locka nya curlare och återrekrytera de som slutat?

• En plan för hur verksamheten kommer fortgå efter projektets slut.

• Att det finns ledare för verksamheten, oavsett om ni planerar rekrytering för ungdomar eller vuxna. Om föreningen har behov att utbilda ledare, finns den möjligheten hos oss.

Sökbara summor

En organisation (förening eller distrikt) kan bli beviljade upp till 30 000 kronor. Sök för ett eller flera projekt. SCF beviljar och fördelar pengarna beroende på hur många ansökningar som kommer in och kvalitet på ansökningarna.

Frågor?

Välkommen att kontakta This is a mailto link med era frågor, för att bolla idéer eller få hjälp med er ansökan.