Tekniktränarutbildning

Välkommen att lära dig mer om de tekniska detaljer som verkligen gör skillnad i slajd och sopning.

© WCF / Richard Gray

Under säsongen 2021-2022 erbjuder vi vår populära Tekniktränarutbildning. Säsongens utbildare är Isabella Wranå och Jennie Wåhlin från team Wranå.

Teknikträning Bas

I basutbildningen går vi igenom grunderna i slajden för att få balans, tajming, en rak linje och ett bra släpp. Utbildningen innehåller även en del om sopning och en guidning för dig att hitta träningsmaterial i förbundets övningsbank. Utbildningen är både teoretisk och praktisk.

Teknikträning bas passar dig som vill utveckla din egen slajd och även för dig som är ledare i förening. Tekniken som lärs ut är anpassad för nybörjare och hela vägen upp till curling på elitnivå. 

Tillfällen: 

16 oktober: Danderyds Curlinghall

Teknikträning Avancerad: 2 april i Danderyd

I Teknikutbildning Avancerad går vi mer in på detaljer i slajden och i sopningen. Du kommer få kunskap om tekniska detaljer som gör skillnad på en högre nivå av curling. Vi kommer gå igenom hur du felsöker en slajd och vilka tekniska hjälpmedel som finns att arbeta med samt hur de fungerar. Utbildningen är både teoretisk och praktisk.

Teknikträning avancerad passar dig som gått basutbildningen och vill utveckla din egen slajd eller för dig som är ledare. 

Kostnad

En utbildningsdag kostar 1500 kronor och är inklusive två måltider.

För dig som förbinder dig att använda din kunskap till att leda minst fem pass för ungdomar och ledare i förening, är kostnaden sökbar för föreningen via projektstöd. 

Anmälan

>ANMÄLAN