Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Veteraner eller 65+

Vill du vara med och dela glädjen och spela med oss i Veteranerna så spelar vi tre förmiddagar i veckan. Vi spelar åtta omgångar med fikapaus i halvtid. Samling en halvtimme före matchstart.

Tiderna som gäller är:

  • Måndag kl. 9 - ca 12.
  • Tisdag kl. 9.30 - ca 12.30
  • Onsdag kl. 9 - ca 12

Kontaktpersoner: Henry Höglund 070-2502033, Björn Skoglund 070-5713737 eller skicka ett mail till harnosandcurling@gmail.com så kontaktar vi dig.

Curlingveteranerna i Härnösand

Det är ett känt förhållande att det är svårt att sluta med curling när man en gång blivit biten av den sporten. Åldern utgör inget hinder, trots vitnande hår, stelnande ryggar och skörare muskelfästen fortsätter den sanne curlaren att ”leka” på isen med oförbrukad tävlingsiver och entusiasm.

Curlingveteranerna har sitt ursprung från en handfull curlare, som efter sin pensionering började spela på dagtid. Dessa erfarna curlare värvade grannar, bekanta och leksinnade vänner- och lärde upp dem. Veteranerna spelar två förmiddagar i veckan. Kretsen växte succesivt och nådde spelsäsongen 94/95 upp till 32 spelande veteraner. Antalet veteraner blev fler och fler och av praktiska skäl finns det inte plats för fler spelare än 32 på banan. Detta genrerade till att ytterligare 2 förmiddagar schemalades så att alla får spela curling. I skrivande stund är vi ett 60-tal veteraner damer som herrar som spelar dagtid och ett 20-tal även kvällar.

Vilka var då de curlare som startade denna gemytliga spelform den 12 oktober 1993?
Ja, de bestod av ett spelarråd på 5 personer: Kjell Ström, Ture Lidbom, Sture Schoen, Carl-Axel Timan och Tord Bergsjö.
Vi inledde motionscurlingen med 5-10 minuters uppvärmning innan vi beträdde isen. Varje vecka var det nya lag. Spelformen är mycket enkel. Vi spelade i 8 omgångar med avbrott efter 4 omgångar då vi drack kaffe med en medhavd smörgås och hade en trevlig social samvaro tillsammans. Och det har pågått sedan dess med ungefär samma koncept.

Det förs protokoll för varje match, där seger ger 3 poäng, oavgjort 2 p och förlust ger 1 p. När terminen är slut utses några vinnare. Varje år utmanar vi Old Players i Sundsvall, där ett vandringspris står på spel. Vi möter också veteraner i Sollefteå och ibland även Örnsöldsvik i ”stadsmatcher”.

Utbytet med de andra stadslagen har höjt spelstandarden i vår grupp.

HCK Veteranerna
Bengt Granquist

Publicerad: 2022-11-18

Våra sponsorer

Postadress

Härnösands Curlingklubb
c/o Håkan Ölund
Andra Långgatan 16
891 60 Örnsköldsvik

Besöksadress

Härnösand Arena Curling & Event, Brännavägen 164
87133 Härnösand

Kontakta oss

070-764 08 31
harnosandcurling@gmail.com