Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Landslag Mixed Dubbel 2023-2024

Landslagstrupp mixed dubbel 2023-2024

Kriterier

För att lagen/individerna ska få en plats i landslagstruppen mixed dubbel gäller att lagen ställer upp på de krav som förbundskaptenen ställer på dem (diskuteras under ett möte med laget) och att de lämnar in en utvecklingsplan, tävlingskalender och budget inför kommande säsong. Landslagstruppen utses i augusti 2023 och gäller till och med juni 2024.

För lag/individer finns två sätt att uppnå en plats i landslagstruppen:

1) Förbundskaptens val. En helhetsbedömning baserat på resultat och prestation i internationella sammanhang och/eller en bedömning av lagets/individernas möjlighet att ta medalj på mästerskap kommande säsong. Lag/individer behöver skicka in anmälan med alla kriterier senast 30 juli 2023. Lag/individer tas ut senast 4 augusti 2023.
2) Vinnaren av SM erbjuds en plats (förutsatt att båda spelarna fortsätter i laget kommande säsong)

Landslagstruppen kan bestå av maximalt 8 personer, både lag och individer kan tas ut till landslaget.

Landslagstrupp

Sundbyberg CK Lag Ajiwa
Therese Westman, Robin Ahlberg. Coach: Ingemar Edström

Sundbyberg CK/Karlstad CK Lag de Val/Magnusson
Almida de Val, Daniel Magnusson

Sundbyberg CK/Karlstad CK Lag Hasselborg/Eriksson
Anna Hasselborg, Oskar Eriksson

SM-Mixed dubbel 2023-2024

Vinnaren av SM erbjuds en plats i landslagstruppen 2024-2025 (förutsatt att båda spelarna fortsätter i laget kommande säsong och att de uppfyller övriga kriterier). 

VM-uttagning 2023-2024

De lag som ingår i landslagstruppen i mixed dubbel under säsongen eller aktiva som ingår i landslagstruppen för dam/herr/individ är de som kan bli aktuella för VM i mixed dubbel 2024. 

Ett VM-kval kommer att spelas såvida inget av lagen under säsongen har utmärkt sig exceptionellt och är helt överlägsna de andra lagen. Detta enligt bedömning från landslagsorganisationen tillsammans med utsedd referensgrupp. Styrelsen kommer att få nominering av vilket lag som ska spela MD VM direkt efter kvalet. Om det ska göras en direktnominering, är deadline för den nomineringen till styrelsen den 15 januari 2024.

VM-Kval 2024

För lag finns det 2 sätt att ta en plats i ett VM-kval som spelas senast i början av mars:

1) Laget som har högst placering av de svenska lagen som uppfyller kriterierna i “VM-uttagning 2023-2024” ovan på mixed dubbel ‘WCF World Team Rankings’. Poäng räknas fram till och med helgen 6-7 januari 2024.
2) Eventuella Wildcard(s). Förbundskaptenen utser Wildcard(s) baserat på en helhetsbedömning om det finns lag med stor chans att erövra medaljer. Eventuella lag utses den 15 januari 2024.

Alla lag i kvalet måste uppfylla kraven ovan.

Ovanstående uttagningar kan behöva förändras beroende på världsläget. Alla spelare och coacher kommer att uppdateras om förändringar sker. 

Stödformer

Nivå på stödformer är beroende på vad laget lämnar in till förbundetskaptenen angående deras utvecklingsplan, tävlingskalender och budget inför kommande säsong. 

För mer information, kontakta Svenska Curlingförbundet

Förbundskapten i Mixed dubbel: alison.krev@curling.se
Sportchef: fredrik.lindberg@curling.se

Publicerad: 2022-12-22