Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Nattcurling i Järpen

I helgen spelades den årliga Nattcurlingen i Järpens CK. De två banorna fylls med fem lag och arton deltagare som spelar curling från 18.00 och avslutar med prisutdelning först fram på morgonkvisten.

Nattcurlingen är en tradition som har anor från den tid curlingen spelades på utebanor. Enligt deltagare från den tiden så var det inte helt enkelt då. Vädret ställde så klart till problem och inte nog med snö och blåst, det yrde också in snö när plogbilen kom.

Föreningens ordförande Marie Edlund berättar:

Det är mycket enklare nu! Kul att vi nu kunde återuppta traditionen efter 4 års uppehåll, först på grund av för få deltagare och sedan på grund av pandemin.

Att det var möjligt var tack vare förbundets hjälp med marknadsföring av blåttkort och våra flitiga instruktörer, som gett oss så många nya härliga och ambitiösa medlemmar!

Helt fantastiskt att alla höll sig vakna och taggade och bra vi hade ett bra beräknat avslut, som vi bedömt till 05.00 och 04.58 var vi klara. Nu är isen borta så nu vilar vi oss från curlingen fram till oktober.

Men då är vi igång med nya friska tag, och jag vet att vi har många av Nybörjargänget med oss då

Nattcurlingens upplägg

Fem lag med totalt arton deltagare spelade en enkel serie med 6-omgångars matcher.

Vinnare blev lag Bengtsson
Andra plats: Lag Edlund
Tredje plats: Lag Ödmarn

Efter första matchen äter alla deltagare middag och det blir ungefär 1,5 timmars vila för varje lag under natten eftersom Järpens curlinghall har två banor.

Publicerad: 2023-02-27