Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Elitserieguldet herrar till CK Granit: Team Burning Goats

Det blev en rafflande final där CK Granits Team Burning Goats lyckades vända underläge 7-3 till vinst 8-7 och säkra Elitserieguldet.

Finalen spelades mellan Team Burning Goats med Simon Granbom, Axel Sjöberg, Olle Moberg, Jacob Hanna och Fabian Wingfors och Amatörföreningens CK lag Westerberg med Kim Svedelid, Måns Winge, Joel Westerberg, Carl-Oscar Pihl.

Team Burning Goats gjorde premiär i elitserien denna säsong, då de tog sig upp från Division Ett förra året.

"Det känns häftigt och nästan lite overkligt. Det var tufft bara att gå upp från Division Ett, så vårt första mål var att gå till slutspel. Sen var det ändå bara att kötta järnet och allt kändes bara roligt sista dagen." säger Axel Sjöberg.

"Det var en tuff ingång på finalen och vi missade lite nyckelstenar som motstånadarna kunde dra nytta av. Men skam den som ger sig och vi deppade aldrig ihop även om vi missade några möjligheter till poäng. Vi höll god ton och kommunikationen uppe och så lyckades vi ta de chanser vi fick och vända matchen."

Laget vill också tacka Härnösands CK och Curlinggymnasiet som gjort en stark insats med arrangemanget av elitserien.

Amatörföreningens CK lag Westerberg med Kim Svedelid, Joel Westerberg, Carl-Oscar Pihl och Måns Winge.

Bronset till Sollefteå

Elitseriebronset gick till Johannes Patz, Simon Olofsson, Patric Mabergs, Fredrik Nyman som besegrade Norrköpings CK, Rosander med 6-0.

Publicerad: 2023-03-13