Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Tillsammans med Fritidsbanken, RF-SISU och CK Granit aktiverar vi barn och unga under curling-VM

Parallellt med Världsmästerskapet pågår en enorm prova på-verksamhet i eventdelen av arenan. Samtliga mellanstadiebarn i Sandviken testar curling under måndag - fredag, vilket innebär 1400 barn på eventdelens två banor.

Ungdomarna kommer i grupper om nästan 300 varje förmiddag och går runt på olika stationer. Självklart är de inne i arenan och hejar på lagen. Det testar curling genom att slajda från långsidan av banan och pricka rockringar med ärtpåsar, lyssnar på föreläsning med RF-SISU, de spelar cornhole och de är med på trekamp som Fritidsbanken håller i.

Fritidsbanken är officiell partner till Svensk Curling och ser främst till att massor av barn ute i landet får prova FloorCurling i skolan. Inför VM har flera av landets Fritidsbanker skickat sina FloorCurling-set till Sandviken så att skolorna har kunnat curla på idrottslektionerna under en hel månad.

I event-delen av Göranssons Arena har nu Sandvikens Fritidsbank sällt upp en trekamp med utrustning från den lokala Fritidsbanken. Här testar ungdomarna bland annat Dartfotboll.

CK Granits funktionärer är ovärdeliga som instruktörer och det är med stort tålamod som de visar slajd och sopning till varenda barn som kommer förbi deras stationer.

Aktiviteterna är uppskattade och tillsammans sprider vi massor av rörelse och glädje till Sandvikens barn och unga. Flera som provat under förmiddagen med skolan har visat stor talang och kommit tillbaka med skyltar för att heja på lagen under de senare matchpassen, samt varit nyfikna på om de kan få spela mer curling.

Nu hoppas vi att många av dem hittar sin nya förening hos CK Granit kommande säsong!

Publicerad: 2023-03-21