Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Upprop till Sveriges curlande kvinnor – alla åldrar och alla curlingnivåer!

Den 3 november 2023 kommer 20 skotska curlingdamer till Sverige för en rundresa under 11 dagar.

De kommer besöka:

  • Gävle 3-5 nov
  • Uppsala 5-6 nov
  • Norrköping 6-7 nov
  • Jönköping 7-9 nov
  • Karlstad 9-10 nov
  • Stockholm 10-14 nov /Danderyd och Sundbyberg.

På agendan står utmanarmatcher under trevliga förhållanden, gemensamma måltider, lite sightseeing samt shopping. Det vore fantastiskt om ni skulle vilja delta i dessa utmanarmatcher och träffar, även om ni inte bor på någon av de orter som får besök.

Kanske passa på att hälsa på en gammal kompis samtidigt som ni får spela kul curling? Vi kommer behöva vara minst fyra lag på varje ställe. Några hallar har fått äran att tillhandahålla två matcher under tiden besöket varar (en kvälls- och en förmiddagsmatch t.ex) och kan därför gärna vara fler curlingdamer.

Kontakta den hall/curlingklubb där du känner att det skulle vara möjligt för dig att delta, så att vi får ihop lag som kan möta skotskorna i landskamperna!

Detta besök är del i ett drygt 50-årigt utbyte mellan Skottland och Sverige, där vi besöker varandra med fem års intervall. 2013 var senaste gången vi hade besök av skotskorna i Sverige och 2018 var det svenskornas tur att besöka Skottland. Skotskorna har även utbyte med USA och Kanada på ett liknande sätt.

Undrar du över något, hör gärna av dig till Pia, pia.hasselborg@curling.nu

Publicerad: 2023-04-03