Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Första Grand Slam titeln för lag Wranå. Isabella Wranå: “Vi har haft den här drömmen i många år”

Foto: © Anil Mungal

Det var första tour-finalen för Team Wranå och det slutade med stor succé efter finalseger 6-5 mot de regerande världsmästarna, Team Tirinzoni, Schweiz i den stora Grand Slam finalen – Player’s Championship.

Toronto, Kanada | Isabella Wranå, Almida de Val, Maria Larsson och Linda Stenlund fick en tidig 4-1 ledning. Och det var en ledning som visade sig vara ointaglig för Schweiziskorna som jagade offensiva lägen men dom kom aldrig riktigt nära. Med två poängs ledning och favör av sista sten kunde lag Wranå säkra segern med en öppen utslagning.

– Det kändes kontrollerat och jag var inte så nervös eftersom de där hårda utslagningarna är de enklaste uppgifterna att ha som avslutare, säger Isabella.

De flesta av världens bästa curlinglag var med i tävlingen. På vägen mot finalen besegrade det svenska laget även VM-bronsmedaljörerna från Kanada.

– Det känns väldigt bra, sa Wranå. Att få spela en final i Grand Slam har varit en stor dröm för mig och mina lagkamrater. Det känns bara fantastiskt att kunna göra det och dessutom vinna, säger Isabella Wranå.

Finalsegern innebär också en extra bonus med en slutlig andra plats i totalen för "Pintys Cup".

Publicerad: 2023-04-17