Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Silver till Swe 2 i NJCT Mixed Doubles Championship!

Swe 2: Jacob Hanna och Moa Dryburgh tog sig till final i NJCT Mixed Doubles Championships. Där mötte de Schweiz som vann den matchen men ändå ett stort grattis till våra silvermedaljörer!

Swe 2 med Thea Orefjord och Olle Moberg spelade till sig en kvartsfinalplacering.

Jacob Hanna ger återigen tävlingen högsta betyg.

Det var alldeles fantastiskt. Verkligen hur kul som helst. Hättebra organiserat och kul att se så många nya ansikten från så många olika länder. Det var extra speciellt för mig, eftersom det var min sista juniortävling någonsin.

Tävlingen spelades i två grupper där de högst placerade lagen gick direkt till semi. Tvåan och trean fick spela kvartsfinal.

Vi hade en tuff grupp. Det kunde man se när vi kom till semi att tre av fyra lag var från vår grupp. I en match hade vi verkligen svårigheter och tappade så mycket som vår första fyra. Men vi vann rätt matcher och tog oss direkt till semi, vilket var skönt. Efter vi tappat mycket poäng fick vi bra stöd från coach Sören Gran och att jobba med honom var över all förväntan! Han hjälpte oss reflektera och komma på rätt spår.

I semifinalen mötte Jacob och Moa ett danskt lag och det blev en tajt match. Moa fick göra en viktig dragning i åttonde och sista omgången för att ta laget vidare till final. I finalen mötte de Schweiz och den matchen gick inte riktigt som tänkt utan slutade med förlust.

Allt som allt blev det ett silver och vi är jättenöjda. Det känns extra kul med tanke på att vi inte gick till slutspel förra året.

 

Slutligen, ett stort tack till arrangörerna och Nordic Junior Curling Tour som återigen skapat en upplevelse som varit något alldeles extra för alla tävlande!

Publicerad: 2023-04-27