Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Elitserien för damer gör ett tillfälligt uppehåll under säsongen 2023-2024

Foto: Fredrik Martinsen

Historiskt har antalet lag i damernas Elitserie varierat med färre deltagande lag sedan 2017. Efter dialog med befintliga damlag vet vi att det är få som kan tänkas spela Elitserien under 2023-2024.

Vi anser att en rimlig gräns för att spela Elitserien är när serien har minst sex lag. Då det inte är troligt i dagsläget, pausar vi Elitserien för säsongen 2023-2024, med syfte att berörda lag får informationen tidigt och kan ta med det i sin säsongsplanering.

SM är tänkt att spelas som planerat för damer, herrar samt rullstolsspelare. Planering för mästerskapet pågår i samarbete med Jönköpings CC och Destination Jönköping.

Styrelsen kommer att uppdra till Utvecklingsutskottets fokusgrupp i samarbete med tävlingsutskottet, sportchef och generalsekreterare, att utreda och ta fram ett förslag till hur elitserien damer kan bli mer attraktivt och vända trenden inför säsongen 2024-2025. I förslaget kan även herrarnas elitserie ingå.

Påverkan på landslagsuttagningen

Då vinnaren av Elitserien tidigare fått en landslagsplats, kommer den platsen att omvandlas till ett potentiellt wildcard för förbundskaptenen. Se mer information om landslag dam och herr 2023-2024. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-08-08