Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Indiska landslaget i Karlstad

Den här veckan har Karlstads Curlingklubb fått finbesök i hallen. Det indiska herrlandslaget är på plats för att träna inför den kommande säsongen. Dessutom arrangeras ett läger för indiska curlare med 18 deltagare.

Vi pratade med P.N Raju, skip i det indiska landslaget för att få veta mer om varför de har valt just Karlstad.

Hur kommer det sig att ni är i Karlstad och hur länge kommer ni att vara här?

Det indiska curlinglandslaget (Team Raju) är i Karlstad med vår coach, Darren Moulding, för att träna inför den kommande säsongen. Dessutom hjälper vi till med att leda ett träningsläger för det indiska curlingförbundet. Vi har med oss 18 curlingspelare från Indien som för första gången får uppleva “riktig” curlingis, och introduceras till alla delar av vår sport.

Vi ville organisera ett träningsläger på en plats som var tillgänglig både för indiska curlare som bor i Indien såväl som för de som bor i Nordamerika. Med tanke på Sveriges rika tradition och historia i sporten var det ett enkelt val att placera det här. Jag har personligen känt Sara Carlsson i ungefär tre år och vi har blivit bra vänner. Vi spelade också en mixed-dubbel tävling tillsammans i Göteborg förra året. Hon kopplade ihop oss med Karlstads Curlingklubb och de har varit väldigt bra värdar.

Hur ser ert schema ut för den kommande säsongen?

Den förra säsongen var den första som vi ställde upp i internationella tävlingar. Den här säsongen kommer vi att ha med lag i VM Mixed (Aberdeen, Skottland), i B-divisionen av de Pan-kontinentala mästerskapen (Kelowna, Kanada) samt i kvalet till VM Mixed-Dubbel (Dumfries, Skottland). Utöver det kommer vi att spela ett antal tourtävlingar i både lag och mixed-dubbel. Några av oss hoppas också komma tillbaka till Sverige för någon rolig tävling eller två!

Hur har er upplevelse av Sverige varit så här långt?

Den har varit riktigt bra! Bara att få vara på isen bredvid några av de bästa lagen i världen har varit surrealistiskt. Alla har också varit väldigt trevliga och välkomnande, så vi har känt oss precis som hemma.

Följ Team Raju på Facebook Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2023-08-18