Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

VM i Mixed Dubbel och VM Seniors till Östersund 2024

Foto: WCF Ansis Ventins

Nu är det klart att två mästerskap ska arrangeras i Sverige kommande säsong. VM Mixed Dubbel och VM Seniors (51+) kommer att spela i Östersund den 20-27 april.

Båda eventen kommer spelas i Östersunds Arena. En modern, flexibel och tillgänglig arena som öppnade 2013.

Internationella Curlingförbundets tävlingsansvariga, Eeva Roethlisberger:

“Vi ser mycket fram emot att Östersund kommer stå som värdar för ytterligare mästerskap. Jag är säker på att organisationen kommer att leverera utmärkta tävlingsförhållanden, baserat på tidigare erfarenheter av deras gästvänlighet och hur erfarna de är. De har tidigare gjort ett fantastiskt jobb med arrangemang som Le Gruyère AOP European Curling Championships 2022 och jag är övertygad om att våra mixed dubbel- och seniorlag kommer få en bra upplevelse, säger Eeva.“

Organisationskommitténs ordförande, Per Bergman:

"Vi är stolta över att ytterligare en gång arbeta med World Curling Federation vid ett stort mästerksap och att de valt att lägga VM i Mixed Dubbel och Seniors 2024 i Östersund.

Staden och vi i organisationskommittén ser fram emot att välkomna curlingfamiljen tilbaka till Östersund och vi kommer göra vårt allra bästa för att ge alla en oförglömlig upplevelse, säger Per."

Publicerad: 2023-09-15