Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Maria Prytz blir ny generalsekreterare för Svenska Curlingförbundet!

Idag kan vi meddela att Maria Prytz, tidigare förbundskapten och sportchef för svensk curling, tar över rollen som generalsekreterare efter Stefan Lund.

Vi ser mycket fram emot att få tillbaka Maria till oss på förbundet. Hon kommer att starta sin tjänst den 15:e januari 2024.

- Jag känner mig väldigt motiverad att återvända till curlingförbundet. Det är en häftig chans att få möjligheten att jobba med curling på ytterligare en nivå, den här gången med fokus på helheten och att få bidra till att skapa en stark framtid för svensk curling.

Skillnaden mot jobbet som sportchef är att jag i den rollen främst jobbade med elitfrågor. Som generalsekreterare handlar det om att strategiskt prioritera och driva arbetet mot målområden och säkerställa den dagliga driften, säger Maria.

Vad kommer du fokusera arbetet kring när du börjar?

- Fokus blir på att få fart på verksamheten, tydliggöra mål och strategier och hitta nya vägar för både bredd- och elitfrågor. Det handlar om att stärka ledarskap, ekonomi, kommunikation och relationer. Att skapa goda samarbeten med allt från föreningslivet, spelare, samarbetspartners, sponsorer, internationella relationer och det engagerade team jag ska jobba tillsammans med.

Vilka är dina främsta mål och visioner för Svensk Curling?

Curling är en sport du kan utöva hela livet och jag ser möjligheter på många olika nivåer, både vad gäller att utöva och följa. Spela för att det är roligt, tävla för att nå elitnivå eller följa för att det är en spännande sport. Jag vill att fler ska hitta till vår sport samtidigt som att alla som redan hittat hit får chansen att utvecklas.

Publicerad: 2023-10-04