Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Vårt arbete med streaming

Under hösten har vi startat en arbetsgrupp som har målsättningen att alla nationella tävlingar som arrangeras av Svenska Curlingförbundet ska gå att se live.

I gruppen finns både anställda och representanter från några av de föreningar som arbetar allra mest med streaming och har stor teknisk kunskap.

Som ett första steg, har vi nu vår egen Youtube-kanal Länk till annan webbplats.. Så vänta inte, utan bli prenumerant redan idag! Länkar till stream kommer också alltid att finnas via curling.se och via appen Swe Curling.

Alla hallar har olika förutsättningar och olika arrangörer har olika resurser och erfarenhet gällande streaming. Vi arbetar för att kunna stötta alla våra arrangörer och bidra med utrustning samt kompetens för att alla ska kunna få ut någon typ av stream och möjliggöra för följare att se matcherna. Samtliga arrangörer kommer att bjudas in till en digital träff där vi kommer gå igenom en grundläggande set-up för streaming.

Som ni säkert förstår har vi mycket att lära och vi ber om ert tålamod genom processen. Första säsongen och säkert ytterligare en tid framöver, kommer det att innebära olika lösningar och kvalitet på sändningarna. Vi vet att ni är många som vill se mycket curling, vilket såklart är väldigt roligt!

Sitter du själv på tips eller någon unik kompetens som kan bidra till arbetet? Hör gärna av er till sara.carlsson@curling.se

Publicerad: 2023-10-06