Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Årets förening: Järpens CK

En förening som varit på vippen att inte ha så mycket verksamhet mer, ägnade hela säsongen 2022-2023 åt gediget arbete med nybörjarkurser, marknadsföring och utbildning av styrelse och ledare.

Det gav resultat och trenden vände. Från 14 till 37 medlemmar under en säsong och de är redan igång med planering av höstens kurser och rekrytering.

Läs också om deras nattcurling som vi skrev om i våras.

Föreningens ordförande, Marie Edlund:

Vi är väldigt stolta och tacksamma över SCF:s utmärkelse Årets Förening Vi har också förbundet att tacka för hjälpen av marknadsföringen inför föregående säsong som gjorde att vi nådde ut med våra Blåkort kurser på ett bra sätt.

Det blev en fin säsong med många nya medlemmar men också med stora insatser och engagemang från våra äldre instruktörer. Utan våra flitiga pensionärer hade vi inte kunnat hålla Blåkortkurser, företagsarrangemang och tagit emot alla skolklasser.

Kommande utmaning blir att utöka antalet ledare för att på ett bra sätt kunna ta hand om våra medlemmar.

Nu laddar vi för kommande säsong, hoppas och tror att förra säsongens nya medlemmar kommer tillbaka och att årets Blåkortkurs genererar flera. Sedan kör turnering med lottade lag igång, figurspel och träningstillfällen.

Fokus för säsongen är att utveckla spelet men att framför allt ha kul. Och självklart kommer vi fira utmärkelsen

För Järpens Curlingklubbs
Marie Edlund

Publicerad: 2023-10-09