Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

SM Guld till hemmalaget!

Vinnarna av SM Mixed Dubbel 2023 är Isabell Andersson och Simon Granbom!

Laget spelade Mixed Dubbel ihop senast 2019. Sedan dess har Isabell Andersson spelat i klubbserien och varit tävlingsledig på grund av både pandemi och föräldraledighet. Så det var en comeback som hette duga när laget i helgen spelade till sig ett SM Guld i Gävle.

- Vi höll oss stabila hela tiden och det blev det vinnande konceptet tillslut. Vi inledde med en förlust så det var väl lite kämligt till en start. Men sedan var det bara tajta matcher som vi lyckades vinna. Det var jätteroligt att spela med Simon, han är så stabil och väldigt duktig så det var lyxigt för mig.

Finalen mot Alexander Palm och Emelie Sarén från Härnösands CK var väldigt jämn och laget från CK Granit behövde två poäng i sista omgången för att vinna.

- Finalen var verkligen jättetajt. Det kändes som den stod och vägde fram och tillbaka hela tiden. Vi valde faktiskt att ge bort en etta i den sjunde omgången för att kunna spela Power Play i sista. Sen gick inte Power Play riktigt som vi hade tänkt och det blev ganska grötigt. Men vi lyckades reda ut det och fick chansen på slutet för tvåan och vinsten.

Hur ser resten av säsongen ut?

- Detta var faktiskt vår enda plan för säsongen så jag vet inte riktigt framåt. Simon har ju en landslagsplats med sitt herrlag så han har ganska fullt upp. Men nu när vi vann funderar vi på att anmäla oss till Mixed-Dubbel tävlingen här i Gävle.

Slutligen vill Isabell tacka hemmaklubben för arrangemanget.

- Det var jättebra uppstyrt av klubben. Isarna höll bra och det var jämna fina farter. Fint arrangemang.

Publicerad: 2023-12-04