Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

EM-Silver till Lag Edin

Lag Edin vann silver vid EM i Aberdeen. Finalen mot regerande världsmästarna från Skottland var otroligt jämn och krävdes en skiljeomgång för att avgöra. Väl där hade skottarna övertaget och kunde avsluta med en dragning till mitten och vinst.

Foto: WCF

Det var en veckas lång turnering där lag Edin stundtals har kämpat för att rätt med hitta spelet, isen och stenarna. Laget växte sedan in i slutspelet och presterade först fantastiskt mot Italien i semifinalen för att ta sig till en final som även den blev både jämn och spännande. Skottland hade hela tiden ett litet övertag i och med sista stenen i första omgången som de förvaltade väl och kunde tillslut vinna efter skiljeomgång.

- Det var en tuff och välspelad match. I ärlighetens namn har vi haft det lite kämpigt med spelet genom hela veckan så jag är glad att vi tog oss ända till final. Vi gjorde några misstag i fjärde och tioende omgången som blev avgörande. När vi inte kunde ta tillvara på de chanserna, var Skottland helt enkelt för bra idag, säger Niklas Edin till World Curling Federation.

EM i Abereen är nu över och det slutade med en silvermedalj för herrarna och en fjärdelplats för damerna. Lag Wranå gjorde sitt första seniormästerskap på damsidan och lyckades med prestationen att ta sig ända till slutspel. Väl där blev motstånadet övermäktigt för de svenska damerna som förlorade både semifinalen mot Italien och bronsmatchen mot Norge.

Publicerad: 2023-12-13