Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

IK Fyris i Uppsala startar Rullstolscurlingsverksamhet

IK Fyris Curlingklubb tar ett spännande steg framåt genom att introducera en ny rullstolscurlingsverksamhet. Målet är att bredda intresset för curling och erbjuda en ny dimension av sporten för både nuvarande och potentiella medlemmar.

För att locka nya curlare organiserade klubben ett öppet hus där besökarna fick möjlighet att prova på rullstolscurling. Under vägledning från klubbens instruktörer, samt inlånade tränare från Amtatörernas CK, bjöds deltagarna på introduktionspass, där regler och grundläggande teknik delades med intresserade.

Utöver prova-på-evenemanget, kommer IK Fyris hålla instruktörsledd träning för rullstolscurlare på måndagar kl 18-19 med start 15 januari. Träningarna är även öppna för dig som missade det öppna huset men känner dig sugen på att testa på curling.

Om du befinner dig i Uppsala-området och är nyfiken på rullstolscurling och vill veta mer om verksamheten, mejla rullare@fyriscurling.se. Passa på att testa curling!

Är du eller din curlingklubb intresserade att starta verksamhet inom rullstolscurling? Kontakta Isabella.wrana@curling.se för information och tips.

Publicerad: 2024-02-07