Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

In Memoriam: Alf Göransson 1947-2024

Alf Göransson somnade hastigt in i sitt hem i Sveg den 19 januari i år, han efterlämnar sig sina barn Ingela, Ronney, Stefan, Thomas och Tobias samt en stor vänkrets och släkt i sorg.

Alf var ursprungligen jämtlänning men hamnade i Sveg där de byggde sitt hus i mitten på 70-talet. Han kom i kontakt med curlingen i mitten på 80-talet då de två äldsta sönerna började spela vilket senare fylldes på med hela brödraskaran. Alf spelade även själv på klubbnivå men hans största egenskap var nog som curlingförälder, där han följde sina söner och då ofta på plats där de spelade.

Han var en stor eldsjäl och drivkraft för Svegs Curlingklubb där han vid sin bortgång var både kassör och ordförande men som genom åren jobbat mycket för klubben och alla dess verksamheter. Hans första officiella post var som klubbens revisor men han var även utbildad domare där han var behjälplig vid en del större mästerskap. Vid tiden för hans bortgång planerade vi för ett styrelsemöte och det sista meddelandet för detta skrev Alf ”Jag kan ta en fika vilken kväll som helst till veckan”. Detta symboliserar mycket Alf och hans sätt och gärningar genom att se lätt och positivt på saker.

Alf blev änkling för mindre än ett år sedan men får nu åter dansa ovan molnen med sin Anita till deras älskade Lasse Stefanz.

Sov gott och tack för all Alf Göransson.

Begravningen hålls fredag 23 februari kl 14.00 i Linsells kyrka, Sveg.

Text: Sven Olsson

Publicerad: 2024-02-22