Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Lär känna Svenska Curlingförbundet
Del 1: Johan Nygren

Under den här rubriken kommer du få chans att lära känna Svenska Curlingförbundet lite bättre. Först ut är Johan Nygren som jobbat på curlingförbundet som utvecklingskonsulent sedan i höstas, men som från 1 mars kommer att vikariera när förbundskaptenerna Alison Kreviazuk och Fredrik Lindberg är föräldralediga.

Johan Nygren

Johan Nygren, Umeå CK. Foto: Stefan Tjärnlund.

Hur ser ditt uppdrag ut på curlingförbundet?

Jag har från augusti vikarierat för Sara Carlsson som utvecklingskonsulent, och haft mycket kontakt med medlemsföreningar gällande olika typer av stöd och utbildningar. Dessutom har jag planerat läger, hållt i utbildningar, teknikträningar, skött en del kontakt med RF och andra intressenter. Tiden som har blivit över har använts framförallt åt administration av våra olika system, samt åt kommunikation utåt med sociala medier och utskick. Från 1 mars ska jag vikariera åt Alison Kreviazuk, och framåt även Fredrik Lindberg.

Vad har du för erfarenheter med dig in i detta uppdrag?

Efter gymnasiet jobbade jag ett år som intendent i Göteborgs Curlinghall, efter det har jag studerat ekonomi på Umeå Universitet, först nationalekonomi innan jag bytte spår och tog en kandidatexamen i företagsekonomi (redovisning och revision) innan jag började på förbundet. Utöver arbetslivserfarenhet och studier har jag erfarenhet av curlingen, med 15 år som spelare och engagerad i Umeå CK som styrelseledamot, tränare och ungdomsledare, dessutom via ett par engagemang inom förbundets utskott/projektgrupper.

Du utgår från Umeå när du arbetar. Har du några ”arbetskamrater” där du jobbar?

Jag utgår från hemmet i Umeå, ibland sitter jag på kontoret i curlinghallen och kan där få sällskap av seniorerna som spelar på dagtid.

Spelar du curling själv?

Jag har spelat sedan 2009, när hallen stod klar i Umeå. Har spelat ett antal juniormästerskap för Sverige. Främsta meriten ett VM-guld i mixed från 2023.

Har du utövat någon annan idrott?

Golf, innebandy och fotboll.

Vad fick dig att fastna för curling?

Min pappa, syster och hennes sambo spelade sedan innan, och det var ett kul sätt att umgås i familjen. Sen har det bara blivit roligare ju äldre (bättre) man blivit!

Vad brinner du för vid sidan av curling?

Mina fotbollslag, framförallt IFK Göteborg men också Tottenham.

Om du hade kunnat få vilken superkraft du vill, vilken skulle det vara?

En fungerande inhand

Kontaktuppgifter till Johan:
Mejl: johan.nygren@curling.se
Mobil: 070-571 65 62

Text: Maria Prytz i samarbete med Johan Nygren
Foto: Stefan Tjärnlund

Publicerad: 2024-02-26