Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Andra raka Elitserieguldet till CK Granit: Team Granbom/Burning Goats

Elitserievinnarna 2023-2024 med Simon Granbom, Jacob Hanna, Olle Moberg och Axel Sjöberg

Laget som var nykomlingar till Elitserien förra säsongen har definitivt visat att de hör hemma i toppligan, då de nyss vann hela serien för andra säsongen i rad.

Vi har pratat med Jacob Hanna om segern och lagets upplevelse av Elitserien 2023-2024.

Hur känns det att vinna andra året i rad?

Att segra på en av svensk curlings största scener är fantastiskt; att dessutom försvara fjolårets guld är näst intill magiskt. Vi lär leva på den här känslan i ett bra tag,

Hur var årets Elitserie?

Elitserien har till sin helhet varit en stark prestation för laget. Vi toppar tabellen och behåller momentum in i slutspelet. Det andra sammandraget var inte lika felfritt som det första men det kändes skönt att få förlusterna överstökade redan i seriespelet. Som alltid var det såklart även väldigt kul, det är en genomgående röd tråd som, i alla fall för oss, sammanfaller med gott spel.

Berätta om finalen och vad som gjorde att ni vann:

Årets final utmärker sig på ett antal sätt. Mest noterbart är avsaknaden av poäng och antalet nollomgångar. Vi har en enorm respekt för lag Nyman och deras förmåga till utmärkt curling, vilket resulterar i stundtals väldigt försiktigt spel. Det som tillslut gör att vågskålen, just denna gång, tippar i vår favör är en kombination av god kommunikation, väl utförda slag, tålamod och ett starkt revanschsug från SM-finalen.

Publicerad: 2024-03-12