Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

SM Yngre Juniorer i Gävle

Stort grattis till alla medaljörer från SM Yngre Juniorer, som spelades i Gävle i helgen!

Med 16 deltagande lag, var det full fart från morgon till kväll i CK Granits hall. Vi har pratat med en superglad coach från Umeå. Robert Nygren, som dessutom hade två söner i det vinnande laget:

Känslan är jättebra! Melker och Wille har pratat ett tag om att spela med Vilmer och detta var sista chansen för bröderna att få spela YJSM tillsammans. Grabbarna var hur lyckliga som helst när de fick sin första medalj någonsin och det att det dessutom var ett guld. Det var ju även första SM-guldet för Vilmer och han var också mycket nöjd!

Robert, som annars tränar bredden och jobbar för att så många i föreningen som möjligt ska kunna vara med och delta, tyckte att det var en extra upplevelse att delta på SM.

Det var en av de större tävlingar jag varit på. SM blir en annan grej, med de som tränar mycket och verkligen vill tävla. Jag är stolt över att de spelade så bra och de fick särskilt beröm för sin sopning. Jag vet att de yngre killarna inspireras av Vilmer på den fronten och det märks att det gör skillnad.

Stort tack till CK Granit, alla coacher och deltagande som tillsammans skapade en fin upplevelse av årets SM för Yngre Juniorer!

🥇 Umeå CK, lag Nygren: Vilmer Nygren, Melker Nygren, Ludwig Thomas, Wille Larsson. Coach: Robert Nygren

🥈 IK Fyris, Yellowstones: Jonathan Thomas, Maja Roxin, Ida Åkerberg, Jonathan Ölmestrand. Coach: Niklas Ölmestrand/Mattias Åkerberg!

🥉 Härnösands CK, Powerpuffpinglorna: Kerstin Skoglund, Madicken Söderqvist, Lotta Waessman, Molly Mabergs. Coach: Emelie Sarén.

Publicerad: 2024-03-18