Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Division Ett: Linköping, Sundbyberg och Örnsköldsvik till Elitserien nästa säsong!

Division Ett 2023-2024 är avslutat och nu står det klart vilka lag som gått upp till Elitserien kommande säsong. Grattis Linköping CK, Sundbybergs CK och Örnsköldsvik CK till vinsterna och Elitserieplatserna!

Division Södra vanns av lag Roxin. Ni ser dem på bilden ovan med Johan Sundberg, Stefan Englund och Pontus Söderberg Persson. Kapten Michael Roxin saknas på bilden, men är mycket nöjd över seriesegern_:

Vi är nöjda och glada självklart! Årets div 1 var jämn med flera lag som kunde vunnit. Det känns kul att få komma tillbaka till elitserien såpass snabbt. Med lite mer träning så kanske vi kan hålla oss kvar nästa år. Att vinna div 1 och få lite mer självförtroende gör att vi känner oss mycket laddade för nästa säsong.

Segrarna i mellersta divisionen var lag Julius från Sundbybergs CK med Martin Vallée, Johan Bergman, Micke Andersson, Fredrik Julius och Anders Kraupp.

Kapten Fredrik Julius om årets Division Ett:

Det var 15 roliga matcher. Det är ett ganska brett spann i serien erfarenhetsmässigt och åldersmässigt. Det är skoj att träffa gamla kompisar men också kul att se att det kommer upp nya lag som utmanar. Givetvis kul att alla fyra Sumpanlag slutar på övre halvan, men också roligt att se att Lindesberg med ny hall levererar lag som hävdar sig, att Fyris lag klättrar närmare och närmare eliten och att det finns lite riktig framtid i form av Leksands lag.

Laget är glada över vinsten och upplevde den som speciellt då det var deras första seger i Division Ett. Laget har tidigare vunnit alla serier från Division Fyra till Elitserien. De ser fram emot att möta Sveriges elit och är redan nu laddade för nästa säsong.

Norra serien avslutades med en helg i Umeå och det var Lag Öberg från Örnsköldsviks CK som tog hem den tabellen. Lag Öberg, från vänster: Hans Öberg, Wilmer Öberg, Magnus Domeij och Christer Ödling.

Att gå upp i Elitserien var inget som vi räknade med när serien startade men efter vår fina start i Härnösand fick vi blodad tand. Vi lovade framförallt vår junior Wilmer och göra ett försök att vinna så han får testa på att spela mot Eliten, säger Christer Ödling

Stort grattis alla segrare!

Publicerad: 2024-03-26