Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

VM-guld till Sverige!
Lag Edin är världsmästare

Sverige/lag Edin är världsmästare efter ett avgörande på sista stenen i finalen. En fenomenal laginsats av Lag Edin på VM i Schaffhausen. I finalen besegras Kanada med 6-5 där Niklas Edin tvingas till en riktigt svår dragning för vinst.

Sveriges VM-resa slutar med ett välförtjänt VM-guld efter många spännande matcher. Sverige vinner 11 av 12 grundspelsmatcher. I slutspelet fortsätter det med seger mot Italien i semifinalen och vinst mot Kanada i finalen. Laget imponerar med otroligt hög spelnivå, tålamod och en härlig lagkänsla.

Det blir en final där Sverige har favör av hammaren/sista stenen i första omgången. Det gör att Sverige för spelet redan från start och får i andra omgången med sig två poäng. Sverige kan hålla Kanada ifrån sig ända fram till nionde omgången då Kanada tar en tvåa och kommer ikapp till 5-5. Det står lika inför sista omgången och Sverige har sista stenen. Det blir en riktig rysare i sista omgången där Kanada ligger med tre väldigt välplacerade stenar inför Sveriges sista sten. Det finns bara en plats att dra på, och Niklas Edin lyckas precis dra bättre än Kanada inför en jublande publik och vinner med 6-5.

Lag Edin har ett imponerande antal världsmästartitlar:

  • Niklas Edin och Oskar Eriksson: 7 VM-guld
  • Christoffer Sundgren: 6 VM-guld
  • Rasmus Wranå: 5 VM-guld

Vi tackar för ett fantastiskt mästerskap och säger STORT GRATTIS!

Publicerad: 2024-04-09