Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Första säsongen i Östhammar

Nyaste föreningen i Svensk Curling är Östhammar. Det har provcurlats på hockeyisen under ett par säsonger och inför 2023-2024 beslutade sig föreningen för att bli en del av hela svensk curling. Jätteroligt tycker vi!

Curlingsektionens ordförande Erik Rudolfsson är nöjd med säsongen.

Det har varit jättekul och det känns att det börjar sätta sig nu att vi finns till. Trots att vi inte haft särskilt stark marknadsföring har vi haft många bokningar på de få tillgängliga tider vi har per vecka. I år dessutom begränsat till14 veckor i stället för 22, pga reparation av kylaggregat.

Föreningen har en egen tour med åtta lag som spelat en grundserie fördelat i två grupper. De två bästa i varje grupp har gått till A slutspel och trean fyran till B slutspel. De spelar på två banor i matcher om åtta omgångar, final och bronsmatch i båda slutspelen samt avslutning med middag och prisutdelning.

Vi spelar på två banor med 2 tim per match, 8 omgångar i varje. Verksamheten har märkts av och det är ett antal som provat curling med föreningen.

Sammanlagt har 267 personer spelat på någon av de 38 timmar som vi haft tillgång till. Vi har också varit och spelat i Uppsala och fått fin support från dom. Säsongen avslutades med spel på Åland och för första gången spelade vi två lag riktiga tävlingsmatcher bla mot ett av deras div 2 lag. Vi hävdade oss väl och hade närapå knäppt dom i en match. Nu ser vi fram emot nästa säsong med start i oktober och planerar bland annat för att köpa lite ny utrustning.

Publicerad: 2024-05-02