Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Lojo, Finland och Östersund, Sverige kommer att vara värdar för EM 2024

Nu står det klart vilka som arrangerar EM 2024. Lojo, Finland, kommer att vara värd för EM A medan Östersund ännu en gång får förtroendet att arrangera EM B. Båda tävlingarna kommer att pågå 16-23 november.

Foto: World Curling

Kisakallio Sports Institute har stor erfarenhet av att vara värd för internationella curlingtävlingar. Under säsongen 2023–2024 hölls tre VM: Junior-VM B, rullstols-VM B och junior-VM.

I Östersund har det arrangerats flera mästerskap nyligen: EM 2022, VM Mixed Dubbel 2024 och VM seniorer 2024. Nu står Östersund åter som värd för B-divisionens tävlingar 2024. Dessutom kommer Östersund att vara värd för EM C som kommer att hållas från lördagen den 26 april till lördagen den 3 maj 2025.

Eeva Roethlisberger, Head of competitions, World Curling:

Genom åren har båda lokala arrangörsgrupperna varit fantastiska partners för World Curling och jag är glad att vi återvänder till Lojo och Östersund. De lokala arrangörerna har en enorm erfarenhet av att arrangera våra evenemang och jag är övertygad om att de återigen kommer att göra ett utmärkt jobb

Per Bergman, LOC Östersund:

Staden och den lokala organisationskommittén ser fram emot att välkomna curlingfamiljen tillbaka till Östersund och vi kommer att göra vårt bästa för att ge alla en oförglömlig upplevelse.

Läs mer på World Curlings hemsida >> Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2024-05-17

Sponsorer