Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Första säsongen med regionsindelning för ungdomsverksamheten

Denna säsongen har vi arbetat med ungdomsverksamheten inom ramen för tre regioner. Ett stort arbete som främst letts av tre föreningar med huvudansvar för varsin region.

Göteborgs CK, Sundbybergs CK och Härnösands CK har alla samordnat aktiviteter för ungdomar och ledare i respektive region. Vid utvärderingsmöte konstaterar de alla att huvudmålet är uppnått: Det har blivit fler aktiviteter. Som bonus, har fler ungdomar och ledare har lärt känna varandra och det har varit roligt!

Föreningarna har också fått utvärdera och konstaterar även de, att samarbetet är positivt.

Exempel från södra regionen:

Vi har haft ett toppenår! Vi hade inget samarbete gällande ungdomsverksamheten innan. Nu har vi haft Curly Camp, tävling i Mjölby, Träning med Edin och en säsongsavslutning i Jönköping. Många deltog på JSM och ännu fler på avslutningsläger i Oslo. Vi har lyckats ses flera gånger gånger och lärt känna varandra.

Fortsatt utveckling

Samarbetet mellan regionerna kommer att fortsätta nästa säsong. Både ansvariga och föreningar har kommit fram till att de vill skapa ytterligare aktiviteter för nya, särskilt på vårkanten och några fler endagsaktiviteter som är enkla för alla att delta i utan att behöva resa för långt eller övernatta. Fler möten mellan regionerna står också på agendan.

Nationellt kommer vi att starta säsongen med att bjuda in alla föreningar för att prata om kommande år med ungdomsverksamhet och hoppas att även några av de föreningar som inte har aktivitet idag, kan välkomnas in i gemenskapen. En styrka med regionerna är att även den som har någon enstaka junior kan hitta ett större sammanhang och bli en del av en verksamhet med fler.

Avslutningsvis vill vi tacka alla ledare och aktiva som deltagit i aktiviteter. Särskilt tack till huvudansvariga föreningar och ledarna Agnes Aldén, Stefan Tjärnlund och Gustaf Carlberg som alla engagerat sig helhjärtat för att skapa utbyten för våra ungdomar!

>>Läs mer om regionsindelningen

Planeringsmallar för ungdomsverksamheten

Planering: FöreningÖppnas i nytt fönster.
Planering: RegionÖppnas i nytt fönster.
Planering: FörbundÖppnas i nytt fönster.

Publicerad: 2024-05-31