Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Ny utvecklingskonsulent för paracurling: Ezen Kolcevskaja

Från och med den 12:e augusti, välkomnar vi Ezen Kolcevskaja till Svenska Curlingförbundet. Ezen kommer att jobba med breddfrågor som läger, rekrytering och föreningsstöd inom rullstolscurling. Hon kommer även att ansvara för inkluderingen av mattcurling och förbundets arbete med att erbjuda curling för personer med olika funktionsnedsättningar.

Ezen har spelat curling i tjeckiska landslaget i många år och bor nu i Karlstad, sedan två år tillbaka. Hon har vunnit tjeckiska mästerskapen sex gånger och bland anant spelat sju EM och tre VM.

Sedan flytten till Sverige och Karlstad, har hon fortsatt engagera sig i curling, utbildat sig till coach och coachar lag Ryberg från Sundbybergs CK. Hon sköter även sociala media för lag Edin.

Ezen själv, ser fram emot att börja sin tjänst hos oss på SCF:

Det känns otroligt att jobba för Svenska Curlingförbundet. Det ska bli så kul att utveckla en sport som jag älskat hela mitt liv. Jag hoppas att vi kommer få fler nya para-curlare i Sverige och att vår härliga gemenskap ska expandera till nya underbara människor.

Vi ser mycket fram emot att välkomna Ezen till teamet och den här tjänsten som Isabella Wranå har haft tidigare. Isabella har en ny tjänst inom logistik som är hennes expertområde. Vi ser ändå fram emot att låna in henne som ledare vid olika läger framöver.

Publicerad: 2024-06-27