Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Årets ungdomsledarstipendiater

Foto av Alfons taget av: Fredrik Martinsen

Stort grattis till årets mottagare ungdomsledarstipendium. Alfons Johansson, Mjölby AI CF, Alva Sundberg, Karlstads CK och Stefan Tjärnlund, Sundbybergs CK.

Stort grattis till årets mottagare av SCF:s ungdomsledarstipendium! Stipendiaterna får alla 10 000 kronor att använda till fortsatt utveckling som ledare inom curling. Nedan kan ni läsa mer om nomineringarna för varje vinnare.

Alfons Johansson, Mjölby AI CF

"Detta var oväntat! Jag var inte alls förberedd men väldigt roligt såklart! Skoj att det arbete vi gör med juniorträningarna uppskattas."
Nomineringen av Alfons:
Alfons har på ett mycket engagerat sätt tagit på sig rollen som ungdomsledare i Mjölby när han kom tillbaka efter sina gymnasiestudier på Curlinggymnasiet. Alfons har tagit huvudansvaret för våra juniorer i ådern 15-17 år och även engagerat sig i ledarskapet för de yngre juniorerna.
Alfons är alltid glad och uppmuntrande på träningarna. Att engagera sig på detta sättet samtidigt som man satsar på sin egen curling karriär och bedriver studier till civilingenjör på Linköpings universitet tycker jag bör premieras.
Alva Sundberg, Karlstads CK
"Det känns superroligt! Det är en ära att få detta stipendiet efter bara ett år som ungdomsledare i KCK. Jag kunde aldrig ha klarat av det själv utan mina fantastiska juniorer och de andra ungdomsledarna i KCK. Stort tack!"
Alva fick två separata nomineringar till ungdomsledarstipendiet.

Nominering 1

Alva har under säsongen 21/22 varit en klippa i Karlstads satsning mot att nå yngre curlare. Med hjälp av sitt driv och ideella engagemang har hon både planerat och utfört juniorträningar, samt skapat och arrangerat interna juniorträningar. Insatser som uppskattats mycket av både juniorer och föräldrar. Den främsta anledningen till varför jag anser att Alva borde tilldelas stipendiet är därför att jag vet att hon hade investerat pengarna rakt tillbaks in i verksamheten, till ungdomarna.

Nominering 2

En hårt arbetande juniortränare! Innovativ, galet rolig och tänker alltid steget utanför boxen. Det fanns inga tävlingar för hennes juniorer att spela i, då startade hon en egen. Det är den typen av ledare hon är! Alva leder Karlstads juniorsatsning framåt och det finns ingen ljusare framtid än detta!

Stefan Tjärnlund, Sundbybergs CK

"Fantastiskt roligt och väldigt hedrande. Känns som att vi har något spännande på gång inom svensk juniorcurling med alla 10-13 åringar som kommit in i sporten. Känner mig väldigt motiverad att hjälpa till med att utveckla svensk juniorcurling så att vi får ännu fler juniorer till sporten. Vore fantastiskt roligt att få åka över till Kanada och kolla hur de jobbar med juniorer där. Ska koll upp möjligheter för det. Vill passa på att tacka James och Maggan Dryburgh som inspirerar och och hjälper mig att utvecklas inom curlingen hela tiden. "

Även Stefan fick två separata nomineringar till ungdomsledarstipendiet.

Nominering 1

Stefan har trots sin sena debut inom curlingen gjort stora framsteg inom ungdomsverksamheten som huvudansvarig för ungdomssektionen inom vår klubb. Hans driv och engagemang för att leda och engagera ungdomarna och övriga ledare i deras utveckling sticker verkligen ut.

I takt med att han har växt in i kostymen som ungdomsansvarig i klubben har han skapat en tät kontakt med andra klubbars ungdomsverksamheter för att tillsammans med dom försöka öka samarbetet och hitta på roliga aktiviteter som gör att vi tillsammans få fler ungdomar att stanna kvar och fortsätta sin utveckling inom sporten.

För att hylla hans insatser och för att få honom att fortsätta arbetet och bidraget till Svensk curlings fortsatta ungdomsutveckling så nominerar jag härmed Stefan till ett välförtjänt Ungdomsledarstipendium 2022.

Nominering 2

Stefan lägger otaliga timmar i klubbens juniorsektion på administration, planering och även som tränare. Klubben har, trots pandemin, ökat antal juniorer samt behållt majoriteten av spelare som var aktiv innan pandemin. Stefan lägger också många, många timmar på att fotografera spelare under NJCT tävlingar, vilket ger en övärderligt mervärde till tävlingen och dessa spelare.

Publicerad: 2022-10-21