Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet

Karriärens fjärde Grand Slam titel för lag Edin efter imponerande finalseger

“Skönt att vi snart får en ny chans”. Orden var Oskar Erikssons efter en tuff finalförlust i säsongens första Grand Slam för knappt två veckor sedan. Chansen kom och den förvaltades på bästa sätt under söndagens final i Grande Prairie, Kanada.

Lag Edin gick obesegrade genom hela tävlingen och visar upp storform inför EM på hemmaplan som startar 18 november. Det var dock en final som spelades utan skip Niklas Edin som tvingades kliva av banan redan innan gårdagens semifinal med en knäskada. Under finalen fanns han på plats på coachläktaren med kryckor och berättade mer om läget.

– Det är inte första gången jag har liknande skada. Dock är det första gången med den här känslan där det verkligen har låst sig på baksidan av knät och nu väntar magnetröntgen i Calgary om några dagar, säger Niklas Edin.

Finalen mot Team Dunstone blev poängsnål med ställningen 1-1 efter fem spelade omgångar. Men det var lag Edin, med skip Oskar Eriksson, som kontrollerade och hade favören av sista sten. Och i den sjätte omgången kom ett läge som slutade med tre svenska poäng och ledning 4-1. Team Dunstone svarade med att reducera till 4-3 och höll matchen vid liv fram till slutomgången. Men där svarade den svenska trion igen med tre nya svenska poäng och slutseger med siffrorna 7-3.

– Det var på tiden att vi vann en till ”slam-turnering”. Vi känner att vi är bra nog, men det är alltid tufft, säger Eriksson till turneringens hemsida.

Publicerad: 2022-10-23