Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Stort grattis till de Svenska Juniormästarna!

Foto: Stefan Tjärnlund @curlpicsphoto

Säsongens juniorlandslag är uttagna! Stort grattis till Team Foxglide från Sundbybergs CK och Team Landelius från Mjölby AI CF som båda försvarade sina titlar och nu är kvalificerade för kommande internationella mästerskap!

SM-Juniorer U21 flickor

Silvermedaljörerna från förra säsongens Junior-VM gjorde ett övertygande JSM och gick obesegrade genom turneringen. Det var en rafflande final mot Härnösands CK lag Hallström som tillslut avgjordes på sista sten då Moa Dryburgh gjorde en svår dubbel för poäng och matchvinst.

Skip Moa Dryburgh om vinsten:

"Först och främst så känns det sjukt kul, både att få ännu ett JSM guld men också att få spela JVM igen. Jag är verkligen så stolt över hela laget och alla som är inblandade och har hjälpt oss genom alla år.

Det var väldigt roligt och väldigt speciellt att få spela ett JSM på hemmaplan. Det var så kul att så många kom och kollade och hejade fram oss till guldet.

Det var en spännande och jämn final som gick ner till sista sten vilket nu i efterhand känns väldigt kul och ärofyllt att få sätta en sån rolig och viktig sten. Den här matchen är den som vi jobbat för hela säsongen så det var pirrigt såklart men det är också där vi vill vara så därför väldigt väldigt kul.

Nu ska vi spela JVM i Füssen och ser väldigt mycket fram emot det. Det ska bli kul att få representera Sverige ännu en gång på JVM och denna gång i Tyskland."

Alla medaljörer SM Flickor

  • SM-guld: Sundbybergs CK Team Foxglide
  • SM-silver: Härnösands CK Hallström
  • SM-brons: Sundbybergs CK Team Lassies

SM-Juniorer U21 pojkar

Det var regerande mästarna från Mjölby som vann även pojkarnas Junior-SM efter en övertygande turnering och final mot IK Fyris som slutade 8-3.

Skip Axel Landelius är mycket nöjd med turneringen och ser fram emot kommande Junior-VM redan den 8-19 december i Lohja.

"Det känns riktigt bra. Både skönt och lite som en lättnad eftersom vi vann förra året och då vill vi ju vinna igen såklart. Vi är taggade på att få åka iväg så snart och spela.

JSM var bra och vi fick spela många matcher. Vi hade ju en ny uppställning till JSM så det var bra att få många matcher innan det kom ner till finalen. Vi kände att vi spelade bättre och bättre för varje match.

Inför finalen sa vi att vi skulle behålla samma fokus på vårt spel som i tidigare två matcher då vi mött samma motståndare och vunnit."

Med bara en månad kvar till B-JVM så gäller det att börja förberedelserna direkt. Laget har en plan för uppladdning och ser fram emot mästerskapet.

"Nu fram till JSM har vi haft mycket tävlingar så efter detta har vi mest träning planerat för att nöta och ordna till tekniken. Vi ska försöka se till så att alla kan ses och träna tillsammans, annars är vi några som kan träna tillsammans på respektive plats.

Tankarna inför kommande Junior-VM är att vi vill spela tillbaka Sverige in till A-gruppen men att få möta nya länder och nya lag ska bli häftigt och riktigt kul. Men man har ju inte lika bra koll på de lag osm är där och de som kommer så det känns också roligt."

Alla medaljörer SM Pojkar

  • SM-guld: Mjölby AI CF Team Landelius
  • SM-silver: IK Fyris Blackstones
  • SM-brons: Härnösands CK, Sånnevall

Publicerad: 2022-11-15