Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Jönköping CC och Umeå CK till Elitserien nästa år.

Segrare i Div 1 Södra: Jönköpings CC, Pölder

Tony Pölder, John Hornberg, Elisabeth Mattson och Claes Mattson. På bilden saknas spelare Patrick Helgstedt och coach Bo Mattsson

I helgen avgjordes Division ett södra och norra. Från den södra divisionen välkomnar vi lag Pölder från Jönköpings CC till Elitserien nästa säsong.

Spelare John Hornberg om segern:

Det är kul att ha vunnit. Vi har legat i toppen i flera år men har haft lite svårt att hålla ihop spelet hela säsongen vilket gjort att vi inte gått upp tidigare. Att vi har haft lite olika lagmedlemmar har bidragit till att vi inte riktigt varit på vår spets. Nu har vi funnit en stabil 2:a som vi trivs väldigt bra med, både på och av isen. Vi tackar för allt motstånd i div 1 och hoppas det dröjer innan vi ses igen.

Segrare i Division ett Norra: Umeå CK, Lag Nygren.

Johan Nygren, Johan Järvenson och Sebastian Lundgren. Saknas på bilden gör Daniel Berggren och Victor Martinsson

Från Division Ett Norra är det lag Nygren från Umeå CK som går upp till Elitserien 2023-2024. Skip Johan Nygren om Elitserieplatsen:

- Det känns riktigt bra, vi var nära förra säsongen men missade förstaplatsen på inbördes. I år har vi fått kämpa för att vinna, vi är fem i laget men har ändå tvingats spela varje sammandrag på tre.
Vår säsong har varit lite märklig, antingen har vi vunnit stort eller så har vi förlorat stort, knappt spelat en enda jämn match trots att vi har åkt på fyra förluster. Inför sista sammandraget var det väldigt jämnt i toppen med 6-7 lag som hade en realistiskt chans att gå upp, och vi var tvungna att vinna sista matchen mot ett annat topplag för att ta förstaplatsen. Tre av oss har spelat elitserien tidigare och två har redan vunnit elitserien, medan de andra två inte har spelat, så det var kul att gå upp för deras skull. Det ska även kul att få spela elitserien för min hemmaklubb för första gången!

Division Ett Mellersta avgörs helgen den 14-16 april i Sundbyberg.

Publicerad: 2023-03-20