Gå till innehåll
Curlinggymnasiet
Curlinggymnasiet

Greta bryter ny mark i teknikutskottet

2021 utökar Teknikutskottet med ytterligare en medlem som kommer bidra med kompetens och engagemang till utskottets arbete. Vi välkomnar Greta Aurell!

Teknikutskottet söker både ny kompetens och vill dessutom bredda sitt utskott genom att bereda väg för fler kvinnor och få fler att både engagera sig och ta plats inom tekniska frågor. Ett område som tidigare varit och är mycket manligt dominerat.

Som tidigare intendent i Göteborgs Curlinghall, internationellt utbildad ismakare och student inom energi- och miljöteknik har Greta Aurell en bred kunskap om curlingens tekniska delar. Hon blir dessutom Teknikutskottets första kvinnliga medlem och ser fram emot arbetet:

- Jag ser fram emot att få lära mig mycket inom ett område som jag alltid tyckt har varit intressant! Teknikutskottet gör ett viktigt arbete för alla spelare i landet, oavsett nivå och bidrar aktivt till att utveckla sporten.

Mellan 2014 och 2016 arbetade Greta som intendent i Göteborgs curlinghall. Ett varierande arbete som innehöll mycket och där en stor del var isvård.

- Jag fick lära mig att lägga is på grusbädd och den dagliga skötseln, men också att man alltid ska ha vantar på sig när man hanterar ett nyslipat blad (annars kan det bli en tur till akuten). Det var ett otroligt lärorikt och roligt arbete, där jag även fick upp ögonen för vilken teknisk kunskap som krävs för att kunna erbjuda en riktigt bra is.

Jag känner mig dock något ringrostig för tillfället, då curlingen legat på is ett tag till förmån för skolan. Jag studerar till civilingenjör inom energi- och miljöteknik, så den tekniska biten, med allt från vattenrening till luftfuktighet, ligger mig varmt om hjärtat.

Ringrostigheten är inget som oroar utskottets ordförande Jan Olsson.

- Vi är väl alla lite ringrostiga just nu. Greta har en utbildning som bygger på teknik och hennes perspektiv kommer att tillföra mycket till vårt arbete!

Greta själv, ser fram också fram emot att bli en del av utskottet:

- Jag ser fram emot att få lyssna och lära av den otroliga kompetens som finns i utskottet, samtidigt som jag hoppas att kunna bidra med nya infallsvinklar. Kanske några funderingar kring energieffektivisering, vem vet.

Förutom den tekniska kunskapen, kommer Greta att bidra med energi och kreativitet till gruppen. På frågan om hennes styrkor, svarar hon följande:

- Jag har massvis med energi och skulle vilja påstå att jag är påhittig då situationen kräver. Fungerar det inte att lyfta bossen över sargkanten, så får en lägga på några extra kilon i form av pebbelvatten. Jag ser fram emot att få bidra med kunskap till klubbar runt om i landet och tror att detta kommer att bli en mycket lärorik resa!

Publicerad: 2023-02-21

Postadress

Brunnshusgatan 20, 871 32 Härnösand

Besöksadress

Brunnshusgatan 20, 871 32 Härnösand

Kontakta oss

Tel. 0763466144 Mail: victor.martinsson@harnosand.se