Hem / Tävla / Junior och U30 / Yngre Junior U16

Yngre Junior U16

Tävlingar för Yngre Junior

Tävlingar för yngre juniorer (U16) ska syfta till att skapa sammanhållning och utveckling. Ungdomarna ska ges möjlighet att spela i ett större sammanhang utan långa resor och att skapa jämna, roliga och utvecklande matchtillfällen.

Tävlingar säsongen 2022-2023

 28-30 oktober Stenhårdscurlen

Karlstad

3-4 december Sumpan Junior Classic Sundbyberg
6-8 januari Härnösand Classic

Härnösand

24-26 februari Nordiska Ungdomsspelen

Östersund

18-20 mars Gävle Junior Challenge

Sandviken

Information och stöd till arrangör 

Ha alltid syftet i åtanke när ni skapar era tävlingar. Det bör finnas tid i schemat för ungdomarna att umgås och om möjligt, schemalägg så att det underlättar resande och minskar antalet nödvändiga övernattningar. 

SCF har möjlighet att stötta arrangörer med syfte att fler ungdomar ska delta i aktivitet utanför förening. Läs mer om förutsättningar för att en arrangör ska få stöd HÄR. 

Vi rekommenderar varmt att ni arrangerar något för föräldrar (sök projektstöd för det om ni vill) och på så vis stöttar även dem i sin curlingutveckling. 

Kontakta gärna This is a mailto link om ni vill ha förslag till upplägg och tävlingsbestämmelser. 

Information till deltagande förening

Gällande Yngre Juniorer rekommenderar vi att föreningar samlar in intresse från hela ungdomsgruppen och att ledare delar in i lag inför respektive tävling som ungdomarna anmält sig till. Det är viktigt att alla som vill kan delta och att ingen utesluts på grund av färdiga lagbildningar eller grupperingar. 

Kontakta aktuell arrangör eller This is a mailto link om ni söker fler spelare för att fylla era lag så hjälper vi föreningar med kontaktuppgifter.