Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från TU, juni 2020

25 JUN 2020 13:01
  • Skapad: 25 JUN 2020 13:01

Vakanser damernas elitserie

Vi har två vakanta platser till damernas elitserie säsongen 20/21. Till dessa har vi fri anmälan. Om antal anmälningar överstiger antalet vakanser kommer vi att arrangera ett elitseriekval. Vi vill ha in er anmälan till This is a mailto link senast 1:a september.

För att anmälan ska tas emot behöver vi fullständig laguppställning samt vilken klubb ni representerar. 

Sundbyberg, Mjölby, Fyris, Härnösand, Stocksund och Norrköping är de sex klubbar som redan har en plats utifrån fjolårets elitseriespel. 

Vakanser div 1 norra

Säsongen 19/20 hade vi två vakanser i div 1 norra. Dessa platser kommer erbjudas de två distrikt i norra regionen med flest antal lag i seriespel säsongen 18/19. 

Fördelning av vakanta platser elitserien

Tävlingsutskottet har beslutat om en förändring i hur vi fördelar eventuella vakanta platser i elitserien. Istället för att erbjuda klubben som var närmast att klara sig kvar från fjolårets elitserie kommer vi nu att fylla på underifrån enligt nedan. 

19.4. ELITSERIEN DAMER/HERRAR

Om vakans uppstår erbjuds platsen till klubb som placerade sig på andra plats i fjolårets div 1 i den region klubb som lämnat vakansen tillhör. Om klubben tackar nej erbjuds platsen i turordning till klubbar utifrån slutresultat i föregående säsongs div 1 i samma region.

För kommande säsong (20/21) utgår vi från resultaten i div 1 säsongen 18/19 om vakans uppstår. D.v.s. om klubb från södra regionen lämnar vakans till elitserien erbjuds platsen till klubb som placerade sig på andra plats i div 1 södra säsongen 18/19. 

Fördelning av SM-platser lag herrar 20/21

Fördelning av SM-platser mellan distrikten baseras på föregående säsongs seriespel och hur många lag som fullföljt dessa inom respektive distrikt. Eftersom vi pga coronapandemin tvingades avsluta seriespelet innan alla serier spelats färdigt kommer vi att basera fördelningen av SM-platserna kommande år på antal lag i seriespel säsongen 18/19. 

Ny spelform elitserien damer

Elitserien damer spelas fr.o.m. säsongen 20/21 som en enkelserie med slutspel för de tre bäst placerade lagen. Lag med placering 1 går direkt till final och lagen på platserna 2-3 spelar semifinal om den sista finalplatsen.

Slutspel SM herrar

Herr-SM kommer att avgöras med rakt slutspel (kvartsfinal, semifinal och final). Hela slutspelet kommer att spelas i tio omgångar. 

Skribent: Sara Carlsson
Epost: This is a mailto link

Följ oss i sociala medier

  


Partners till
Svensk Curling


 

 

Postadress:
Svenska Curlingförbundet
Rinkebyvägen 6
182 36 Danderyd

Kontakt:
Tel: 086833015
E-post: This is a mailto link

Se all info