Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Youth Olympic Games 2024

(Bild från European Youth Olympic Festival 2023)

Youth Olympic Games den 19 januari - 1 februari i Gangwon, Sydkorea.

Deltagare ska vara födda mellan 1 januari 2006 och 31 december 2009. Om detta gäller dig, så ta chansen att representera Sverige vid Youth Olympic Games i mixed och/eller mixed dubbel.

Information om kvalet

Svenska Curlingförbundet kommer att arrangera ett kval och vi planerar för att det ska genomföras under höstlovet vecka 44. Vi kommer att börja med kval för mixed i fyrmannalag (två pojkar och två flickor) och sedan hålla ett kval i mixed dubbel direkt efter och på samma plats.

Spelarna väljer själva om de vill delta i ett av kvalen eller båda. Så börja redan nu att hitta era lag och förbered er. Mer information om datum och plats för kval, samt anmälan kommer i samband med att tävlingskalendern för 2023-2024 släpps längre fram i vår.

Kostnader

Organisationen står för resa, logi och mat. Svenska Olympiska Kommittén står för truppledning, medicinskt stöd samt truppkläder för samtliga deltagare i den svenska YOG truppen.

Svenska Curlingförbundet bekostar och bokar anslutningsresor till och från Stockholm/Arlanda, samt ordnar tävlingskläderna till sina aktiva.

Truppledare

Truppledare för YOG kommer att vara Axel Sjöberg.
E-post: axel.sjoberg@curling.se

Mer om Youth Olympic Games. Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-04-06