Hem / FIGURSPEL / ARKIV, FIGUR

ARKIV, FIGUR


Högsta poäng herrar

Den högsta poäng som gjorts av en herre är 90 poäng av Per Noreenfrån Gävle. Eftersom svenska rekord bara kan sättas på SM är rekordet 82 poäng, noterat av Mikael Qvist från Jönköping vid SM i Sundbyberg 1996.

Högsta poäng damer

 Den högsta poäng som gjorts av en kvinna är 77 poäng som gjorts av Marie Persson från Sundbyberg. Det nu gällande svenska rekordet innehas av Maria Wennerström, Skellefteå CK på 70 poäng. Maria slog det 2007 vid SM i Skellefteå. 

Högsta poäng Rullstolscurling

Högsta poäng för rullstolscurlare, är 68 Det gjordes av Kicki Ulander, vid SM 2017. 

Stormästarmärke

För att erövra detta måste du nå elitmärkesnivån 5 gånger efter att du tagit elitmärket. Det finns för närvarande endast sju spelare i Sverige som innehar detta märke; Marie Persson, Mats Wranå, Anders Kraupp, Paul Ahlgren, Peter Eriksson, Per Noréen och Helena Klange.

Figurspelets ursprung

Det figurspel som beskrivs här skapades vid mitten av åttiotalet av en arbetsgrupp inom SCF under ledning av dåvarande SCF-ordföranden Axel Kamp. Det togs fram för att det gamla figurspelet ansågs för enkelt och att det inte speglade riktiga matchsituationer. Det nya figurspelet anses ha en mycket större svårighetsgrad och spegla den moderna curlingen bättre

Samtliga resultat för Riksfiguren 2015-2016
>Samtliga resultat för Riksfiguren 2017-2018
>RESULTAT RIKSFIGUREN 2018-2019