Hem / SVERIGECUPEN 2020/2021 / Tävlingsbestämmelser och information, Gävle

Tävlingsbestämmelser och information, Gävle

Spelprogrammet

Vi har lottat lagen i två grupper, en grupp med sex lag och en grupp med fyra lag. De första tre matcherna spelas i dessa grupper. I gruppen med sex lag har vi lottat första matchpasset. De andra två matcherna spelas efter Schenkelsystem. I gruppen med fyra lag spelas en Round Robin.

När alla lag spelat tre matcher, gör vi en total ranking och byter grupper inför söndagen. De 6 högst placerade lagen spelar ytterligare två matcher enligt schenkelsystemet (de som är kallade Schenkel 6 i schemat).

De 4 lägst placerade lagen spelar också ytterligare två matcher enligt schenkelsystemet (de som är kallade Schenkel 4 i schemat).

Matcherna

  • Åtta omgångar på tid.
  • Varje omgång är värd en summa pengar.
  • Lag får nolla endast en gång per match och då går pengarna över till omgången efter. Om lag nollar mer än en omgång, går omgångens pengarna till motståndaren. Laget som nollar behåller hammaren.
  • Nollad sista omgång innebär att pengarna går till laget utan hammaren. Detta gäller oavsett om laget nollat omgång innan eller inte.
  • Ingen time out och ingen paus efter fyra omgångar.
  • Ingen träning innan match. Singla slant eller snurra sten.
  • Efter en timme och 45 minuter ringer klockan. Har man inte börjat spela sista omgången då, är matchen över. Då får man spela klart den omgåen som pågår. Om matchen avbryts på grund av tid, drar lagen till tee med avståndsmetoden, om pengarna i nästa omgång. En dragning motsols och en dragning medsols av valfri spelare. 

Omgångarnas värde/priser

Lag som tar poäng i omgången får pengarna. Ingen ytterligare prisutdelning sker. SCF betalar ut pengarna till lagen efter tävlingen. 

1: 50 kr
2: 70 kr
3: 80 kr
4: 90 kr
5: 110 kr
6: 120 kr
7: 130 kr
8: 150 kr

Ranking

Lagens rankas efter första gruppspelet i en total ranking och även under söndagens schenkel-spel efter följande: 

1. Vinster
2. Vinstpengar
3. Antal poäng gjorda
4. Inbördes möte