Hem / TÄVLA ARKIV / SM Tävlingar 2013-2014 / SM-veckan Umeå 2014

SM-veckan Umeå 2014

curlingkanalen_550pxl_02

pil_10pxl LIVERESULTAT HERRAR

pil_10pxl SPELPROGRAM/RESULTAT HERRAR A-STEGE  |  B-STEGE  |  C-STEGE  |  SLUTSPEL

pil_10pxl LAGUPPSTÄLLNING HERRAR

pil_10pxl SÄRSPEL OCH SLUTSPEL DAMER

pil_10pxl LIVERESULTAT DAMER  

pil_10pxl SPELPROGRAM DAMER AKTUELL TABELL DAMER

pil_10pxl LAGUPPSTÄLLNING DAMER

 

pil_10pxl HEMSIDA SM-VECKAN 2014  
pil_10pxl VÄLKOMMEN TILL UMEÅ  
pil_10pxl BOENDE OCH RESA
pil_10pxl DELTAGANDE IDROTTER  

pil_10pxl OM SM-VECKAN  
pil_10pxl SVT SM-VECKAN

Umeå. Mer mästare — SM-veckan 15-19 januari 2014

SM-veckan arrangeras av Riksidrottsförbundet (RF) i samarbete med berörda specialidrottsförbund (SF) och värdstaden. Sveriges Television (SVT) är sändande bolag.

Syftet med SM-veckan är att under en veckas tid genomföra svenska mästerskap i olika idrotter i en och samma stad. SM-veckan genomförs vanligtvis varje år, vinter respektive sommar, och ska genomföras på olika orter i Sverige.

SM-veckan är öppen för RF:s medlemmar, 70 specialidrottsförbund (SF) vilka representerar upp emot 250 olika idrotter (grenar). Genom SM-veckan vill vi få ett ökat intresset för svenska mästerskapen och samla större och mindre idrotter i ett gemensamt evenemang. Många människor ska kunna ta del av Sveriges bästa idrottsutövare på plats, i media och framför TV:n. SM-veckans ambition är att vara en idrottslig folkfest i värdstaden under en vecka.

Följ SM-veckan på SVT och SVT play. Du kan också följa SM-veckans alla aktiviteter på Facebook och Twitter. (@smveckan och #smveckan)


SM herrar 2014

Antal omgångar 8 + ev. skiljeomgångar i samtliga matcher i försök. 
10 + ev. skiljeomgångar i slutspelet.

Träning Öppen träning erbjuds tisdag 14 januari kl 16:00-18:00 samt 
onsdag 15 januari kl 09:00-10:30.

Favör av sista sten – teedragning under försöken Senast 5 min före utsatt matchtid skall slantsingling ske mellan lagen om vilket lag som skall dra till tee först. Vid den teedragningen får lagen dra en provsten och sedan dra den sten som mäts med måttband för att avgöra vilket lag som får favör av sista sten i första omgången av matchen. 

Träning under SM Ingen träning inför matchpassen under försöken.

Träning inför slutspelet Erbjuds enligt beslut från huvuddomare och tävlingsledning.

Träning under slutspelet 9 min/lag inför resp spelpass. Teedragning sker omedelbart efter träningspasset för att avgöra vilket lag som får favör av sista sten i första omgången av slutspelsmatchen. Slantsingling om vilket lag som tränar först sker senast 35 min före matchstart.

Huvuddomare Maria Davidsson

TV-sändning Curlingkanalen fredag-lördag. SVT/Vinsterstudion söndag.

Utrustning Elitserien herrar och damer samt SM herrar och damer gäller dessutom att lagen ska använda två dresser i två olika färger (en mörk och en ljus). Lag som står först i programmet spelar i den mörka dressen och det andra laget i den ljusa. Varje lag måste i samband med anmälan av laguppställningen meddela vilka färger man avser att spela med under säsongen.


SM damer 2014

SM Damer spelas som en enkelserie där seriesegraren går direkt till final. Lag med placering 2-3 spelar semifinal om den andra finalplatsen. För ranking efter seriespel räknas:

a) Lag som uppnått högst poäng

b) Vinst vid inbördes möte(n).

c) Vinst vid dragning till tee enligt poängmetoden (se kapitel 7.2).

d) Lotten

Särskiljning kan göras i flera steg efter ovanstående ordning.

Särspel Om tre eller flera lag stannar på samma poäng i serien och placeringen gäller avancemang till semifinal (placering 2-3) tillgrips särspel. Rangordning inför särspel sker genom

a) vinst i inbördes möte(n)

b) lägsta genomsnittliga längd för dragning till tee enligt kapitel 7.2 punkt.

Antal omgångar 8 + ev. skiljeomgångar i samtliga matcher i försök. 10 + ev. skiljeomgångar i semifinal och final.

Stenfärg Lag som står först i programmet för respektive match spelar med den stenfärg som står överst på poängtavlan.

Favör av sista sten – teedragning under försöken Senast 5 min före utsatt matchtid skall slantsingling ske mellan lagen om vilket lag som skall dra till tee först. 

Vid den teedragningen får lagen dra en provsten och sedan dra den sten som mäts med måttband för att avgöra vilket lag som får favör av sista sten i första omgången av matchen. 

Träning under SM Ingen träning inför matchpassen under försöken.

Träning inför slutspelet Erbjuds enligt beslut från huvuddomare och tävlingsledning.

Träning under slutspelet 9 min/lag inför resp spelpass. Teedragning sker omedelbart efter träningspasset för att avgöra vilket lag som får favör av sista sten i första omgången av slutspelsmatchen. Slantsingling om vilket lag som tränar först sker senast 35 min före matchstart.

Huvuddomare Maria Davidsson

TV-sändning Curlingkanalen fredag-lördag. SVT/Vinsterstudion söndag.

Utrustning I Elitserien herrar och damer samt SM herrar och damer gäller dessutom att lagen ska använda två dresser i två olika färger (en mörk och en ljus). Lag som står först i programmet spelar i den mörka dressen och det andra laget i den ljusa. Varje lag måste i samband med anmälan av laguppställningen meddela vilka färger man avser att spela med under säsongen.

 


 

Kvalificering till SM Herrar 
13 till 15 lag kvalificerar sig till SM via DM, för övriga platser se kapitel 4.1.3 i SCF:s Tävlingsbestämmelser. Antalet SM-platser baseras på kvantitet (antal lag i seriespel i samtliga divisioner) och kvalitet (antalet poäng per lag baseras på vilken division laget spelar).

pil_10pxl FÖRDELNING SM-PLATSER HERRAR UMEÅ 2014

Kvalificering till SM Damer
5 till 7 lag kvalificerar sig via SM-kval, för övriga platser, se kapitel 4.1.3 i SCF:s Tävlingsbestämmelser