Hem / Ansökan

Ansök till Curlinggymnasiet

Välkommen med din ansökan till oss!

Ansök innan 1 december

Ansökan ska skickas in senast den 1:a december, året innan eleven ska börja hos oss på Curlinggymnasiet. Fyll i era uppgifter i vårt ansökningsformulär. 

Kom ihåg att ni gärna får komma och hälsa på oss innan om ni funderar på att söka. 

Intervjuer

Efter alla ansökningar har kommit in välkomnar vi alla ansökande till intervju. Detta sker mellan perioden 15 december och 10 Januari. Efter intervjuperioden kommer antagningsbesked skickas ut den 15:e januari.

När ni fått ert antagningsbesked sker gymnasievalet som vanligt. Ni söker på samma sett som om ni sökt till ett lokalt gymnasium vart efter ansökan kommer att skickas vidare till Härnösands gymnasium.

Ansökan om boende

I samband med att ni ansöker om en gymnasieplats i Härnösand, får ni möjlighet att ansökan om elevboende Härnösand. Det görs online och behandlas av skolan. Eleverna bor två och två och tilldelas boende plats under sommaren innan skolstart.

Boendekostnaden är XXXX:- kronor i månaden. I boendet ingår delvis möblering. Lägenheterna har olika planlösning antingen en tvåa eller en trea med kök och badrum. Mer information skickas ut efter du sökt boendet.

Inackorderingsbidrag

Inackoderingsbidrag kan du sökas om du eller ditt barn studerar gymnasiestudier på annan ort. Detta bidrag varierar från kommun till kommun. Detta är bra att söka för alla som studerar på annan ort. Det kan hjälpa till med en god bit av boendekostnaden. Utöver inackorderingsbidrag finns det många olika stipendium som ni kan söka vissa är lokala och andra mer nationella. Det är alltid bra att kolla om det finns några lämpliga stipendium att söka för att få extra stöd med utgifter.