Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Kurs som leder till Blått kort

Nu pågår introduktionskursen "Blått kort i curling" hos curlingklubben Vänersborg. Denna kurs är uppdelad på 4 tillfällen där teori och praktik varvas för att ge en grundlig förståelse för sporten.

Under kursens första tillfälle fokuseras det på grunderna i en balanserad slajd. Deltagarna lär sig rätt teknik för att hitta balansen på isen och få en stadig och kontrollerad slajd. Instruktörerna visar rätt kroppsställning och ger individuell feedback för att hjälpa till att förbättra slajdtekniken.

På det andra tillfället går man igenom momentet tajming, linje och släpp. Deltagarna lär sig hur man använder tajming för att hitta rätt tidpunkt att släppa stenen och få rätt linje mot målet. Detta är en viktig del av curling och deltagarna får övningar och tekniktips för att förbättra tajmingen och precisionen.

På det tredje tillfället får deltagarna möjlighet att genomföra praktiska prov där de kan tillämpa de tekniker de har lärt sig. De får öva på att dra stenar och använda borsten. Instruktörerna finns där för att ge feedback och hjälpa till att finslipa färdigheterna.

Slutligen avslutas kursen med en avslutningsaktivitet där deltagarna får visa upp sina kunskaper och färdigheter inom curling. Detta är ett tillfälle att ha kul och testa de nya färdigheterna i en avslappnad och rolig miljö. Instruktörerna finns där för att ge tips och uppmuntran under aktiviteten.

På bilderna nedan syns deltagarna i full koncentration när de övar de olika momenten. Man kan se dem fokuserade på att hitta balansen på isen, släppa stenen med rätt tajming och använda borsten på rätt sätt. Bilderna fångar ögonblicket när deltagarna arbetar hårt för att förbättra sina färdigheter och ha kul tillsammans.

Vi är glada att ha deltagare som en del av introduktionskursen "Blått kort i curling" och ser fram emot att se dem utvecklas och trivas inom sporten. Fortsätt att öva och ge sitt bästa under de återstående tillfällena och kom ihåg att curling är en sport som kräver både teknik och strategi. Ha kul och njut av curlingens spännande värld!

Publicerad: 2023-10-08

Postadress

Curlingklubben Vänersborg
Brättevägen 15
462 35 Vänersborg

Besöksadress

Curlingklubben Vänersborg
Arenan ingång H, Sportcentrum, Brättevägen
462 35 Vänersborg

Kontakta oss

c/o Mikael Björsell
070 5182104
info@vanersborgcurling.se