Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

KM 2004-2005

KM 2004-2005 lag

1

Lag Sippan
Kent Åberg, Patrik Sipinen, Tomas Fristedt, Peter Johansson

2

Lag Botvid

3

Lag Dahlberg

4

Lag Bradford

 

Dahlberg detroniserade, Sippan segrare

Kent Åberg, Patrik Sipinen, Tomas Fristedt och Peter Johansson - där har ni årets klubbmästare. De bistods förresten av Guy Johansson i första matchen. Lag Sippan är för övrigt vårt division 3-lag Holmberg, fast utan Holmberg...
I finalen besegrades lag Botvid mycket lätt med 7-0. Matchen avgjordes i femte omgången då Botvid hade ett fyra-tempo och vissa förhoppningar att komma in i matchen. Men Kent Åberg dödade såväl dessa som finalen med en perfekt dragning och frysning mot skotten med sin sista sten.
Det här var Kents första klubbmästartitel, medan Peter och Patrik vann KM 2-manna ifjol. Tomas Fristedt däremot har väl tappat räkningen på sina titlar. Han har ju vunnit många gånger tillsammans med Lag Dahlberg, senast i fjol, och vann dessutom även KM för tvåmanna i våras. "Nu siktar jag på trippeln", deklarerade Fritte efter matchen, "när kan man anmäla sig till figur-KM?"
För laget återstår en viktig uppgift innan säsongen är över: att kvalificera sig för division 2 till nästa år. Man leder sin division 3-serie med ett sammandrag kvar, två lag går upp.
Lag Botvid besegrade i semi flerfaldiga och regerande mästarna lag Dahlberg, trots underläge matchen igenom. En trea i sista omgången vänden på steken, men tog tydligen musten ur Botvid? I finalen stod de i alla fall inte att känna igen. Lag Dahlberg slutade nu på tredje plats och fyra kom lag Bradford.

KM 2004-2005 figur

1

Tomas Fristedt 48 p

2

Claes Dahlberg 46 p

3

Jonas Nordin 45 p

4

Patrik Sipinen 45 p

5

Kenth Åberg 44 p

6

Tomas Carlsson 43 p

 

Tomas tog trippeln

Tomas Fristedt är säsongens obestridligt meste mästare i och med att han tog hem även KM figur, efter att tidigare ha vunnit både 2-manna och lag.
Turneringen var rekordjämn och segern satt långt inne. Efter hälften av de åtta omgångarna hade Jonas Nordin ryckt åt sig en knapp ledning före ett koppel av jagande konkurrenter. Den ledningen höll han fram till den näst sista uppgiften, inläggning genom port. På den allt mer svårbemästrade isen var det Tomas Fristedt som bäst kunde hålla ordning på curl och fart.
Inför den sista uppgiften delade så Tomas ledningen med Claes Dahlberg. Där tog Tomas tre säkra ettor, medan Claes gick lite mer på offensiven. Det lönade sig inte den här gången, även om några av missarna var hårfina.
Fritte gladde sig speciellt åt att ha lyckats vinna trots ett så utmärkt startfält, förmodligen det starkaste någonsin sedan SCK började spela KM i figur. "Alla de bästa var med - för att sabba min trippel!" sa Fritte efteråt. Men det gick alltså inte.
Claes Dahlberg kom tvåa och tredjeplatsen kneps av Jonas Nordin efter särspel mot Patrik Sipinen.

KM 2004-2005 2-manna

3 - 5 december 2004, slutresultat

1

Tomas Fristedt/Sverker Schäf

2

Tomas Carlsson/Christoffer Carlsson

3

Jan Engström/Taras Kentrschynskyj

4

Tomas Johansson/Tobbe Larsson

5

Peter Johansson/Patrik Sipinen

6

Dennis Lundvall/David Lundvall

 

Fristedt/Schäf klubbmästare

Tomas Fristedt och Sverker Schäf vann KM 2-manna. En avslutande förlust mot Engström/Kentrschynskyj höll på att ställa till det, men samtidigt nådde Tomas och Christoffer Carlsson bara oavgjort mot fjolårsmästarna Johansson/Sipinen efter en avslutande centimeterdragning av Patrik Sipinen.
Därmed vann Fristedt/Schäf mästerskapet på inbördes möte mot Carlsson/Carlsson. Med en poäng mindre upprepade Engström/Kentrschynskyj tredjeplatsen från i fjol.

Publicerad: 2022-12-29

Sponsorer

Postadress

Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress

Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakta oss

070 796 86 44
sodertalje.curling@gmail.com