Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

KM 2008-2009

KM 2008-2009 lag

29 mars 2008, slutresultat

1

Lag Dragspelarna

Ing-Marie Persson, Anne Bergstedt-Carlsson, Ralf Bergman, Tomas Carlsson

2

Lag Ericsson

3

Lag Mclovis

4

Lag MLTR

 

Dragspelarna klubbmästare

Curlingklubbens klubbmästerskap gick av stapeln 28-29 mars. Nio lag var anmälda och vi spelade i dagarna två. Det var hårda och spännande matcher och stämningen var på topp.
Efter två dagars spel stod "Dragspelarna" som klubbmästare. I laget ingick Ing-Marie Persson, Anne Bergstedt-Carlsson, Ralf Bergman och Tomas Carlsson (strax till vänster om mitten på bilden). STORT grattis till segern. I finalen ställdes de mot Eriksson från Nyköping. Matchen slutade 10-1. Siffrorna speglar inte riktigt den spänning som var i matchen men som vi alla vet så är stenen rund. På tredje plats ståtade McLovis efter seger mot MLTR.
Efter många år i träda tog vi också upp den anrika tävlingen "Guldkvasten", en tävling mellan Södertälje och Nyköping. Den ingick som en deltävling i KM och i år avgick Södertälje med segern. Åsa Hedh fick ta emot den hedervärda kvasten. Vi jobbar redan nu på att till nästa säsong hitta en lämplig spelform för "Guldkvasten". Tanken är att det skall vara några fler matcher än vi hann med i år.
Arrangerande Nisse, Lasse, Åsa och Patrik låter framföra ett stort tack till alla deltagare som gjorde KM till en trevlig tillställning och naturligtvis till Inga-Britt Lindgren som skötte om alla och bjöd på god mat, kaffe med hembakt bröd.

KM 2008-2009 2-manna

21 oktober 2008, slutresultat

1

Tomas Fristedt/Lars Holmberg

2

Sixten Hillborn/Elina Gustafsson

3

Rolf Gustafsson/Viktor Gustafsson

4

Christoffer Carlsson/Sofia Carlsson

 

Holmberg/Fristedt klubbmästare

Efter att två år i rad ha erövrats av juniorer i olika konstellationer, gick årets KM 2-manna till ett rutinerat senior-par, division 2-spelarna Tomas Fristedt och Lars Holmberg. I finalen besegrades ungdomarna Sixten Hillborn (regerande mästare) och Elina Gustafsson med klara 6-0. "Och det var ju kul", tyckte Tompa som därmed tog sin andra 2-mannatitel. Trea kom Viktor och Rolf Gustavsson, fyra Christoffer och Sofia Carlsson.

KM 2008-2009 Figur

Slutresultat (spelare med två resultat)

1

Tomas Fristedt 122p (62+60)

2

Christoffer Carlsson 107p

3

Peter Bradford 88p

 

Fristedt tog tillbaka figurtiteln

Ingen kunde hota Tomas Fristedt när den sista deltävlingen av årets KM i figurspel avgjordes. De två senaste årens mästare, Christoffer Carlsson, var tvungen att hämta upp tio poäng. Och ett tag var han nio poäng upp, men sedan vände det och Fristedt tog titeln med god marginal. Bronspengen erövrades av Peter Bradford.

Publicerad: 2022-12-30

Sponsorer

Postadress

Box 316
15124 Södertälje

Besöksadress

Erik Dahlbergs väg 17
15124 Södertälje

Kontakta oss

070 796 86 44
sodertalje.curling@gmail.com