Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Resultat och spelschema

Här presenteras resultat, information och spelschema för Måndagsserien.

Senaste nytt - Uppdaterat 29/4

 

En sista ändring för kvällens matcher.

Lag Hassel blev tvungna att dra sig ur på grund av sjukdom så lag Rullarna kommer möte Lag Eson i match om 3:e pris i Utmanarslutspelet. De kvalifierar sig före Lag Blå och Junisarna i och med bättre placering i totalserien. Lag Junisarna och Lag Blå möts om plats 5 och 6 i Utmanarslutspelet.

Väl mött i kväll alla som är med.

Uppdaterat 22/4

Dags för avslutande matcher i slutspelet.

Måndagsmästarna blir Lag Nerman eller Lag Yseus, dvs de möts i huvudturneringen.

I Utmanarslutspelet blir det lag Diegos mot Lag Högberg.

Vi genomför slutspelets sista matcher gemensam starttid 18.00 för att därefter äta middag och fira segrarna i klubbserien OCH våra nyblivna världsmästare Lag Edin .

OBS! Skicka ett mejl till patric.klaremo@millwater.se med hur många som deltar på efterföljande segermiddag.

Tills dess vill vi att ni nominierar årets "fair-play" lag som utmärkt sig för att bidra till en god stämning och god curling.

Vi vill även att ni nominierar årets prestation.

SMS: 076-0070448
Mejl: patric.klaremo@millwater.se

Uppdateraring 5/4

Lag Elgemark har lämnat återbud till slutspelet så notera att lag Junisar inte behöver spela på måndag den 29 april

Hälsar tävlingsledningen

Tidigare nyheter

Uppdaterat 2024-04-13

Dags för andra matchen i slutspelet.

Jag har försökt att tillgodose önskemål så långt det går vad gäller starttider men nu blir det svårare. Alla har inte bekräftat tiderna men hoppas att det funkar.

Det ryktades att det var spännande och jämna matcher i de flesta kvarsfinaler.

Lycka till!

____________________________

 

Uppdaterat 2024-03-28

Slutspelsdags!

Lag Yseus gjorde en makalös vårsäsong och vann vårens turnering, se tabell 1.

Den sammanlagda poängen och tabell finner ni längre ner och det avgör vilka som går till A-slutspelet "Måndagsmästarna" och B-slutspelet "Utmanarna".

Den totala tabellen vann Lag Come Back! Grattis!!!

Så till slutspelet

Den 1/4 är det annandag påsk och således spelledigt eller träning för det som vill.

8, 15 och 29/4 är det slutspel för alla lag.

Den 22/4 är det yrkes-SM vilket gör att parkeringsplatserna är helt uppbokade och så vi kan helt enkelt inte genomföra matcherna.

Uppdaterat 2024-03-24

Hej på er!

OBS! VAakant är ersatt med nytt juniorlag. Det innebär att Rullarna spelar match.

VM är över för Sveriges del! Tjejerna kämpade till sig en slutspelsplats efter en riktigt tuff start och är givetvis inte nöjda men tog med sig många lärdomar från denna turnering. Det viktigaste är att Sverige samlade på sig värdefulla OS-poäng för att säkra en av de 9 platser som Sverige är med och fightas om. En slutsats som vi drog är att kvaliteten på spelet nog aldrig varit bättre på damsidan. Perfekta is- och stenförhållanden gjorde att det blev få missar och marginalerna ännu mindre. Det kommer krävas allt mer av Sverige framöver för att vara med att fightas i toppen då allt fler länder arbetar mer och mer professionellt.

Nu till måndagsserien. Vi spelar alla 17.30 på måndag. Notera att Va Kant kan blir ett lag på måndag. En fanastisk ungdomsverksamhet fyller på med ytterligare ett lag. Jag har ännu inte fått bekräftelse på det. Återkommer så fort jag kan.

Uppdaterat 2024-02-29

Då var 8:e omgången klar. Jag håller på att titta på hur vi ska lägga upp slutspelet så förhoppningsvis kommer det lite mer planer för det nästa vecka.

Det är riktigt spännande i toppen nu.

Va Kant kämpar på så ge dem en klapp på axeln när ni ser dem:)!

Uppdaterat 2024-02-23

Då var nästa omgång färdigplanerad. Jag saknar resultat från Johansson-Lindeman från förra omgången. Vi har en något haltande tabell pga av flyttade matcher.

Lycka till allihopa!

Uppdaterat 2024-02-15

Då har vi nya matchpass till på måndag... Lindeman åkte på vårens första förlust och Yseus närmar sig första platsen.

Kom ihåg att komma och titta på Sun City Cup i helgen!

Tack för all feedback. Tabellen ska nu vara uppdaterad 2024-02-18.

Stort lycka till!

Uppdaterat 2024-02-06

Efter 5 omgångar så börjar det jämna till sig i toppen, förutom Lindemans som rycker något.

Spelschemat för söndagen den 11/2 är klart. Alla fick inte ihop lag vilket gör att Kristinehamn Hassel möter Va Kant:)!

E-son och Come Back får göra upp vid ett annat tillfälle.

Come Back ska tillsammans med Edin ta sig an europaeliten i Sun City Cup torsdag till söndag nästa vecka. Det blir ett hett derby på bästa sändningstid på lördag 12.15. Passa på att komma och heja fram Come Backs:)! Spelprogram för Sun City Cup hittar ni här: https://www.curlingresultat.se/tournaments/27/schedule Länk till annan webbplats.

Ha en fin vecka!

Uppdaterat 2024-02-01

Efter 4 spelade omgångar så har vi nu 1 lag i ensam ledning... Lindeman.

OBS! Spelpasset vecka 7, dvs den 12/2 kommer behöva flyttas till söndagen den 11/2 med anledning av isförberedelser för Sun City Cup den 14-18 februari. Tiderna för detta är nu fastställda och det blir 14.00 och 18.00 så jag behöver ha in besked om vilka lag som kan spela vilka tider. SMS:a (076-0070448) eller mejla mig (patric.klaremo@millwater.se)

Som ni märker är tabellen inte uppdaterad och det är för att jag saknar resultat från ett par matcher. Vänligen meddela mig via sms eller mejl.

Ha en fin vecka!

Uppdaterat 2024-01-23

Efter tre spelade omgångar så har vi nu 3 lag obesegrade. Vi kommer fortsätta med en serie under våren för att utkristalisera ett slutspel. Det är många lag som har olika önskemål om tider vilket gör att det är ett pussel att få ihop två serier.

OBS! Spelpasset vecka 7, dvs den 12/2 kommer behöva flyttas till söndagen den 11/2 med anledning av isförberedelser för Sun City Cup den 14-18 februari. Tiderna för detta är ännu inte fastställda men jag vill få besked så snart som möjligt om det är lag som inte kan spela den 11/2 så får vi försöka pussla ihop det.

Tack för snabb inrapportering av resultatet.

Ha en fin vecka!

Uppdaterat 2024-01-16

I andra omgången gick Lindeman upp i top med en stulen 8:a (!)! Stort grattis!!!

OBS! Det finns fortfarande möjlighet för ytterligare ett lag att anmäla sig, kan det finnas ett gäng bland nybörjarna kanske? Hojta till i så fall!

Finns det reserver så får ni gärna anmäla det till mig så kanske vi kan pussla ihop ett lag till.

Tack för snabb inrapportering av resultatet. Jag repeterar rutinen... dvs att VINNANDE LAG sms:ar resultatet till mig på 076-0070448. För att förenkla detta så kan ni scanna QR-koden ovan så skapas en sms-mall där ni fyller i uppgifterna om lag och resultat.

Ha en fin vecka!

Uppdaterat 2024-01-0

Då var första omgången avklarad och Come Back rätt upp i toppen igen... med en walk-over vinst över Va Kant... Något orättvist kanske men så är det när tävlingsledaren får bestämma.

Det finns fortfarande möjlighet för ytterligare ett lag att anmäla sig, kan det finnas ett gäng bland nybörjarna kanske? Hojta till i så fall!

Finns det reserver så får ni gärna anmäla det till mig så kanske vi kan pussla ihop ett lag till.

För att förenkla resultatrapporteringen så får VINNANDE LAG varje vecka i uppdrag att sms:a resultatet till mig på 076-0070448. För att förenkla detta så kan ni scanna QR-koden ovan så skapas en sms-mall där ni fyller i uppgifterna om lag och resultat.

Då kör vi så det ryker!

Uppdaterat 2024-01-03

En uppskjuten match mellan Come Back och Eson i den 10 omgången slutade i en tight vinst för Come Back i mellandagarna. Det innebar att Come Back knep förstaplatsen med minsta möjliga marginal tack vare en extra poång i sista omgången.

Nu tar vi nya tag med kvalspel inför en slutspel. Vi börjar med 4 matcher så vi möjliggör för fler lag att hoppa på under februari och framåt. Lag Hassel, Kristinehamn är tillbaka och vi har även kompletterat med lag Vakant i hopp om att det kommer in ytterligare lag.

Vanliga regler gäller.

Spelschema för måndag den 8 januari är:

17.15

Bana 5 Henriksson - Elgemark

Bana 6 Juniorerna - Lundbäck

Bana 7 Högberg - Diegos

Bana 8 Rullarna - Nerman

19.15

Bana 5 Hassel - Blå

Bana 6 Eson - Lindeman

Bana 7 Yseus - Johansson

Bana 8 Comeback - Vakant

Uppdaterat 2023-12-12

Nu börjar det tighta till sig ordentligt i toppen!!! En omgång kvar och Lindeman är uppe i topp igen, men Come Back har en match mindre spelad. Juniorerna tog hela 4 matchpoäng i förra omgången.

Som jag skrev tidigare så lyckades jag inte få alla att möta alla eftersom det är flera lag som har önskemål om sena passet så det blir ett nytt möte mellan Juniorerna och Lag Blå.

KLÄDPROVNING på måndag 18/12.

Alva hälsar att det kommer finnas provexemplar av nya klubbkläder. Info om priser kommer också att finnas på övervåningen. Klubbjacka, dunjacka, väst, funktionströja, funktionstshirt, väska, mössa, vantar. Det kommer finnas möjlighet till beställning direkt och ni behöver betala på plats när man beställer. Tänk vilken möjlighet att köpa en julklapp till en nära vän eller dig själv!

Behöver ni ha koll på reglerna så hittar ni dem längre ner i detta flöde.

 

Uppdaterat 2023-12-08

Då har vi två omgångar kvar till juluppehållet. Vi fortsätter med "Lindemannare" fram till jul. Reglerna hittar du nedan.

Det ändrar sig något i toppen och det blir allt mer spännande då Yseus rusar mot toppen.

REGLER LINDEMANNARE

Matcherna spelas i 6 omgångar.

Poängberäkning som vanligt dvs så många stenar bättre än motståndarens bästa.

Men, med följande skillnad. 1 p för yttersta ringen, 2 p för mellersta ringen, 3 p för innersta ringen, 4 p för vitt runt tee, 5 p för täckt borrat hål (tee)

Dessutom erhåller laget matchpoäng om man när som helst under spelets gång placerar sten på borrat hål. Detta innebär om man placerat sten på tee 3 gånger under matchens gång och motståndaren inte gjort det, så får man mer matchpoäng än motståndaren även om man förlorat matchen.

Utslagning av motståndarsten är inte tillåtet förrän 9:e sten i omgången (Dvs Treans första sten). Detta gäller även om sten ligger i boet. I det fall sten slås ut skall den återplaceras och spelad sten tas bort.

Vid ev nollomgång går sista sten över till det lag som inte hade det i nästa omgång.

 

Uppdaterat 2023-11-23

Här kommer spelschemat för måndagen, något senare än vanligt men jag har varit sjuk så var lite svårt att pussla.

Då börjar det tighta till sig i toppen. Nu börjar det bli svårt att pussla så alla får möta en ny motståndare varje omgång då vi har en hel del önskamål om speltider. Det gör att alla inte kommer kunna möta alla. Bara så ni vet.

God curling!

Uppdaterat 2023-11-14

Halvtid

Nu har vi passerat halvtid i höstserien. Lag Come Back i topp! Jag har fått frågor om det blir någon Lindemannare innan jul och vi kommer att hitta på något sista tre omgångarna så vi kan skaka till det lite i tabellen.

Vi hoppas på ytterligare lag efter jul så uppmana era vänner och nya curlare att kliva in. Precis som förra året tänkte jag att vi delar upp serien i två divisioner.

God curling!

/Patric Klaremo

Uppdaterat 2023-11-08

Gemensam speltid

Som jag nämnde tidigare så är det ändrad startitd, närmare bestämt 17.30 för alla lag utom Johansson och Comeback. Det är de enda två lagen som anmält att de inte kan spela tidigt. Det blir ett 2:a möte för de två lagen men det var den bästa lösning. Så för övriga lag, kom ihåg att stanna kvar på årsmötet klockan 19.00.

Uppdaterat 2023-11-02

Justerat spelprogram

Jag hade missat att Rullarna och Diegos skulle ha dubbla pass så det blir en justering av programmet. Det påverkar enbart lag Henrikssons startid. Come Back möter Yseus istället för Henriksson.


Uppdaterat 2023-10-31

Ändrad speltid 13/11

Den 13/11 så ska det genomföras klubbmöte efter måndagsserien. Vi vill att så många som möjligt deltar så därför vill vi lägga så många matcher som möjligt vid 17.30. Jag skulle behöva veta vilka lag som inte kan spela 17.30 denna dag. Vänligen meddela mig detta senast måndag nästa vecka.

Förtydligande av regler

Jag fick en fråga kring tillämpning av ”No-tick” regeln. Vi tillämpar svenska curlingförbundets regler och tävlingsbestämmelser. I punkt 9, No-tick,i tävlingsbestämmerlserna står: No-tick regeln gäller i tävlingar anordnade av SCF med undantag för SM Rullstol, SM Mixed Dubbel, JSM Mixed Dubbel, YJSM och SM Veteraner.

Således tillämpas INTE ”No-tick”-regeln i Måndagsserien. Det är alltså tillåtet att flytta en sten som ligger på centrumlinjen. Det är bara ut och träna😊! I övrigt gäller gardzon-regeln. https://www.curling.se/tavla/regler#GARDZONEN Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-02

Sponsorer

Partner Colorama
Partner Nermans
Partner Länsförsäkringar
Partner Spelabingoföridrotten

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

ICA Hagahallen

Postadress

Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Besöksadress

Vid entrén till Tingvalla
Isstadion
Stadionvägen 8 Karlstad

Kontakta oss

Tel: 054-15 75 75
E-post: info@kck.se