Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Resultat och spelschema

Här presenteras resultat och spelschema för Månadsserien.

Nyheter

Uppdaterat 2023-11-29

Då har vi tre omgångar kvar till juluppehållet. Det innebär att det blir "Lindemannare" fram till jul och det kommer innebära en hel del förändringar.

REGLER LINDEMANNARE

Matcherna spelas i 6 omgångar.

Poängberäkning som vanligt dvs så många stenar bättre än motståndarens bästa.

Men, med följande skillnad. 1 p för yttersta ringen, 2 p för mellersta ringen, 3 p för innersta ringen, 4 p för vitt runt tee, 5 p för täckt borrat hål (tee)

Dessutom erhåller laget matchpoäng om man när som helst under spelets gång placerar sten på borrat hål. Detta innebär om man placerat sten på tee 3 gånger under matchens gång och motståndaren inte gjort det, så får man mer matchpoäng än motståndaren även om man förlorat matchen.

Utslagning av motståndarsten är inte tillåtet förrän 5:e sten i omgången (Dvs Treans första sten). Detta gäller även om sten ligger i boet. I det fall sten slås ut skall den återplaceras och spelad sten tas bort.

Vid ev nollomgång går sista sten över till det lag som inte hade det i nästa omgång.

Uppdaterat 2023-11-23

Här kommer spelschemat för måndagen, något senare än vanligt men jag har varit sjuk så var lite svårt att pussla.

Då börjar det tighta till sig i toppen. Nu börjar det bli svårt att pussla så alla får möta en ny motståndare varje omgång då vi har en hel del önskamål om speltider. Det gör att alla inte kommer kunna möta alla. Bara så ni vet.

God curling!

Uppdaterat 2023-11-14

Halvtid

Nu har vi passerat halvtid i höstserien. Lag Come Back i topp! Jag har fått frågor om det blir någon Lindemannare innan jul och vi kommer att hitta på något sista tre omgångarna så vi kan skaka till det lite i tabellen.

Vi hoppas på ytterligare lag efter jul så uppmana era vänner och nya curlare att kliva in. Precis som förra året tänkte jag att vi delar upp serien i två divisioner.

God curling!

/Patric Klaremo

Uppdaterat 2023-11-08

Gemensam speltid

Som jag nämnde tidigare så är det ändrad startitd, närmare bestämt 17.30 för alla lag utom Johansson och Comeback. Det är de enda två lagen som anmält att de inte kan spela tidigt. Det blir ett 2:a möte för de två lagen men det var den bästa lösning. Så för övriga lag, kom ihåg att stanna kvar på årsmötet klockan 19.00.

Uppdaterat 2023-11-02

Justerat spelprogram

Jag hade missat att Rullarna och Diegos skulle ha dubbla pass så det blir en justering av programmet. Det påverkar enbart lag Henrikssons startid. Come Back möter Yseus istället för Henriksson.


Uppdaterat 2023-10-31

Ändrad speltid 13/11

Den 13/11 så ska det genomföras klubbmöte efter måndagsserien. Vi vill att så många som möjligt deltar så därför vill vi lägga så många matcher som möjligt vid 17.30. Jag skulle behöva veta vilka lag som inte kan spela 17.30 denna dag. Vänligen meddela mig detta senast måndag nästa vecka.

Förtydligande av regler

Jag fick en fråga kring tillämpning av ”No-tick” regeln. Vi tillämpar svenska curlingförbundets regler och tävlingsbestämmelser. I punkt 9, No-tick,i tävlingsbestämmerlserna står: No-tick regeln gäller i tävlingar anordnade av SCF med undantag för SM Rullstol, SM Mixed Dubbel, JSM Mixed Dubbel, YJSM och SM Veteraner.

Således tillämpas INTE ”No-tick”-regeln i Måndagsserien. Det är alltså tillåtet att flytta en sten som ligger på centrumlinjen. Det är bara ut och träna😊! I övrigt gäller gardzon-regeln. https://www.curling.se/tavla/regler#GARDZONEN Länk till annan webbplats.

Publicerad: 2023-11-02

Sponsorer

Partner Colorama
Partner Nermans
Partner Länsförsäkringar
Partner Spelabingoföridrotten

Stöd till curling för barn med neuropsykiatrisk funktionsnedsättning

ICA Hagahallen

Postadress

Karlstads CK - Curling
Stadionvägen 8
65340 Karlstad

Besöksadress

Vid entrén till Tingvalla
Isstadion
Stadionvägen 8 Karlstad

Kontakta oss

Tel: 054-15 75 75
E-post: info@kck.se