Gå till innehåll
Undersajt
Undersajt

Triples

Spela triples i er förening!

 

Så funkar triples

Triples spelas med tre spelare i varje lag. Matcherna består av tre "set" á två omgångar var. Varje set kan ses som en minimatch där ett lag har sista sten ena omgången och inleder andra omgången. Laget som tar mest poäng efter dessa två omgångar vinner setet.

Om lagen ta lika många poäng i ett set så blir det ett oavgjort set.

Sista sten

Inför första setets första omgång lottar lagen om sista stenen. I set två byter lagen så att andra laget har sista stenen i första omgången. I set tre, är det laget som ligger efter på poängtavlan som inleder med sista stenen. Om det står lika inför set tre, byter lagen igen så att första laget får sista stenen i tredje setets första omgång.

Positioner och spelordning

Positionerna är etta, tvåa och trea (skip). Lagets spelare behåller sina positioner under ett set och byter sedan så samtliga spelare får spela samtliga positioner.

Rotationen sker så att ettan byter till tvåa, tvåa till trea och trea till etta.

Sopning

Endast en spelare tillåts sopa mellan hoglinjerna. När stenen når bortre hoglinjen får ytterligare en spelare hjälpa till att sopa. Syftet är att uppmuntra spelare att utvecklas och ta fullt ansvar för sin nuvarande position och roll.

Publicerad: 2023-01-02

Postadress

Örebro CS - Curling
Trängens IP Karlsgatan 62
70341 Örebro

Besöksadress

Trängens IP Karlsgatan 62
70341 Örebro