Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

VM-kval i Mixed dubbel avgörs i Jönköping 22-25 februari

Fem lag gör upp om VM-platsen i curlingens mixed dubbel. 22-25 februari spelas VM-kval i Jönköping där det avgörs vilket lag som representerar Sverige på Mixed dubbel-VM i Östersund i april.

Lag Westman/Ahlberg är ett av fem deltagande lag i VM-kvalet

Vi har nyligen spelat ett väldigt lyckat SM i Jönköping för damer, herrar och rullstol. Det blir kul att komma tillbaka för VM-kvalet i mixed dubbel. Vi vet att det alltid är bra arrangemang i Jönköping, säger Fredrik Lindberg, sportchef för Svensk curling.

De lag som kvalificerat sig är det lag som har högst världsranking på mixed dubbel-touren, i det här fallet lag Westman/Ahlberg. Det är även fyra lag som fått wildcards av landslagsorganisationen genom en helhetsbedömning gällande lagets chanser att erövra medaljer på VM.

Vi kan se att lagen börjar forma sig för att ha möjligheter att ta sig till OS. Det här är den första VM-turneringen med OS-kvalpoäng inför OS 2026. Vi har ett starkt startfält i kvalet och vilket lag som än vinner har stora möjligheter till bra placering på VM, säger förbundskapten Alison Kreviazuk.

Kvalet spelas i form av en enkelserie där alla lag möter alla. Högst rankat lag efter grundserien går direkt till final, och lag 2-3 gör upp om den andra finalplatsen i en semifinal. Finalen avgörs i bäst av tre matcher.

Deltagande lag

  • Therese Westman/Robin Ahlberg
  • Anna Hasselborg/Oskar Eriksson
  • Isabella Wranå/Rasmus Wranå
  • Almida de Val/Daniel Magnusson
  • Agnes Knochenhauer/Niklas Edin

SPELSCHEMA OCH RESULTAT >> Länk till annan webbplats.

Kontaktpersoner

Fredrik Lindberg, sportchef
076-303 77 72
fredrik.lindberg@curling.se

Alison Kreviazuk, förbundskapten Mixed Dubbel
073-081 55 45
alison.krev@curling.se


Bilder på alla deltagande lag, se bildspel nedan:

Publicerad: 2024-02-08