Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Amatörföreningens satsning på rullstolscurling

Förra helgen åkte Amatörföreningen ner till Jönköping med ett gäng både nya och gamla curlare.

Föreningen deltar i ett utvecklingsprojekt som sträcker sig över två år och syftar till att starta igång och driva en bra verksamhet för rullstolscurlare.

Hösten har börjat bra och nu i januari var nya gänget redo att åka på första utbytet med en annan förening. Det blev till Jönköping för gemensam träning och coaching av Mikael Peterson, ansvarig för rullstolsverksamhetne där.

"Det var ett härligt utbyte mellan klubbarna vi hade i helgen. Vi tackar Jönköping och speciellt Micke som varit en mkt bra värd och instruktör." -Säger Göran Roos, en av de ansvariga ledarna i satsningen.

Under hösten har nya ledare tagit ansvar för att starta och driva rullstolscurling i föreningen. Även ett par bekanta namn har gjort comeback och nu finns ett antal nya som tränar plus att laget anmält ett lag till SM i Karlstad 1-5 februar.

Vill er förening göra något liknande? Kontakta sara.carlsson@curling.se

Publicerad: 2023-01-30