Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Möt kanadensiska klacken!

13 nationer deltar i damernas VM, vilket innebär fans från världens alla hörn. Här på läktaren ser ni den kanadensiska klacken. Ni som är i arenan hör dem också tydligt eftersom de är gänget med koskällorna.

Lag Einarson har vunnit kanadensiska mästerskapen fyra gånger, men detta är första gången deras fans och familjer fått möjlighet att följa med på ett VM utanför Kanada.

Nu är de alla på plats i Sverige och i Göransson Arena. De njuter av att uppleva gammal svensk arkitektur och spännande curling i vad de beskriver som en mycket jämn turnering med många starka lag.

De har också massor av funderingar gällande sin vistelse i Sverige:

  • Var kan de hitta närmsta Dalahäst?
  • Hur spelas egentligen bandy?
  • Vilken bok om Pippi Långstrump är bäst att köpa med hem till barnbarnen?

Val Sweeting, trea i det kanadensiska laget har sina föräldrar på plats. De bor vanligtvis i Edmonton och konstaterar att vädret är ganska lika så det känns inte så annorlunda att vara här förutom att Sverige har mycket mer gamla byggnader och städerna har ett helt annat utseende än de är vana vid på hemmaplan.

Arenan tycker de är toppen och särskilt har de uppskattat skolungdomarna som varit på plats under förmiddagspassen och skapat stämning i hallen under de annars mer lugna matchpassen.

Publicerad: 2023-03-21