Gå till innehåll
Svenska Curlingförbundet
Svenska Curlingförbundet

Landelius klara för BJVM!

I helgen avgjordes kvalet till B-JVM för pojkar i Danderyd. Efter seger i söndagens final mot IK Fyris/Blackstones står det klart att det blir Mjölby/Landelius som kommer att representera Sverige i Lohja, Finland i december.

I det vinnande laget ingick Axel Landelius, Alexander Palm, Olle Moberg och Dante Alexander. Lagets skipper Axel Landelius berättar om helgen och hur det känns att få representera Sverige.

- Vi är väldigt glada över att ha vunnit kvalet och fått chansen att representera Sverige i B-JVM. Det var första gången vi spelade med denna lagkonstellation och redan från första match så klickade det på isen.

I B-JVM så behöver laget placera sig topp 3 för att kvalificera Sverige till A-JVM 2024, som spelas i februari. Axel berättar om lagets målsättning med tävlingen och hur de ska ladda upp.

- Vårt mål är inte bara att delta utan att prestera på hög nivå och kvalificera Sverige till JVM. För att lyckas kommer vi i våra ordinarie lag fortsätta tävla mot tufft motstånd under hösten i kombination med kvalitativ träning.

Om laget lyckas med att kvalificera sig till JVM så kommer de att få representera Sverige även då. För tjejerna, som redan är klara för JVM, bestäms Sveriges representanter som vanligt av vem som vinner JSM i januari.

Publicerad: 2023-10-09